Цей надзвичайний десерт відомий нам ще з 90-х. Мабуть кожен, кому за 25, хоч раз замовляв у кафе трьох кольорове желе. Проте далеко не в кожного ця смакота вдавалася вдома: то кольори змішаються, а то й взагалі желе на кисіль схоже.
60 грам желатину розводимо в чотирьох склянках холодної води і залишаємо на 40 хв. Після цього нагріваємо до повного розчинення желатину (не кип’ятимо!!!)
Тепер переходимо до шарів!
Перший. Коричневий.
- 3 ч.л. какао
- 1 склянка цукру (насправді можна й менше, в залежності від ваших ваодобань)
- 0.5 л молока
Молоко кип’ятимо, додаємо цукор і какао, залишаємо охолонути.
Додаємо 1.5 склянки розчиненого желатину, перемішуємо і розливаємо у формочки.
Перший шар готовий! Чекаємо доки захолоне (краще поставити в холодильник або на вулицю в холодну пору)
Другий. Білий.
1.5 склянки цукру (можна й менше) перемішати із 0.5 л сметани. Додаємо одну склянку розчину із желатином. Заливаємо поверх першого шару у формочки. Залишаємо захолонути.
Третій. Ягідний.
0.5 л соку (найкраще смакує вишневий) з’єднати із 1.5 склянками желатинового розчину(якщо за час, доки охолоджувалися перші два шари, він став як желе – трішки підігріти). Заливаємо у наші формочки, склянки чи піали третій шар!
Чекаємо, перевіряємо і ВУАЛЯ – смачний та корисний десерт готовий!
P.S. желе на фото – моїх рук справа)))