Десерт “Марія” для Вашої родини

16 Лютого 2016 11:39

Цей надзвичайний десерт відомий нам ще з 90-х. Мабуть кожен, кому за 25, хоч раз замовляв у кафе трьох кольорове желе. Проте далеко не в кожного ця смакота вдавалася вдома: то кольори змішаються, а то й взагалі желе на кисіль схоже.

Сьогодні для Вас розкриється секрет желе “Марія”: чіткий алгоритм і пропорції – і ваші кохані, любі, рідні та гості будуть в захваті! Починаємо!

60 грам желатину розводимо в чотирьох склянках холодної води і залишаємо на 40 хв. Після цього нагріваємо до повного розчинення желатину (не кип’ятимо!!!)

Тепер переходимо до шарів!

Перший. Коричневий. 

  • 3 ч.л. какао
  • 1 склянка цукру (насправді можна й менше, в залежності від ваших ваодобань)
  • 0.5 л молока

Молоко кип’ятимо, додаємо цукор і какао, залишаємо охолонути.

Додаємо 1.5 склянки розчиненого желатину, перемішуємо і розливаємо у формочки.

Перший шар готовий! Чекаємо доки захолоне (краще поставити в холодильник або на вулицю в холодну пору)

Другий. Білий.

1.5 склянки цукру (можна й менше) перемішати із 0.5 л сметани. Додаємо одну склянку розчину із желатином. Заливаємо поверх першого шару у формочки. Залишаємо захолонути.

Третій. Ягідний.

0.5 л соку (найкраще смакує вишневий) з’єднати із 1.5 склянками желатинового розчину(якщо за час, доки охолоджувалися перші два шари, він став як желе – трішки підігріти). Заливаємо у наші формочки, склянки чи піали третій шар!

Чекаємо, перевіряємо і ВУАЛЯ – смачний та корисний десерт готовий!

P.S. желе на фото – моїх рук справа)))

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: UA Modna