Міська влада Житомира всерйоз взялася за боротьбу з МАФами

16 Лютого 2016 07:13

Працівники комунального підприємства «Інспекції з благоустрою м. Житомира» міської ради продовжують роботу із демонтажу тимчасових споруд,  які було встановлено без відповідних  дозвільних документів.

Сьогодні, 15 лютого, вони разом з представниками міської влади, громадськими активістами провели перевірку тимчасових споруд, що розташовані на бульварі Старому.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

На початку рейдова група повинна була демонтувати незаконно встановлені намети біля центрального входу стадіону «Полісся».

Секретар міської ради Наталія Чиж зазначила, що у разі самостійного демонтажу споруди її власнику буде запропонована інша територія для розміщення тимчасової споруди.

«Міська влада розуміє важливість малого бізнесу для розвитку міста. Наразі розробляється Генеральний план міста. Там будуть відведені спеціальні місця для торгівлі. Ми просто хочемо навести лад у Житомирі», – сказала Наталія Чиж.

Власник стаціонарної тимчасової споруди Роман Кучер погодився самостійно її демонтувати у тижневий термін.

Начальник відділу дизайну міського середовища управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Олена Чемерис поінформувала: «На сьогодні порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності регламентується наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  України «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності» №244 від 21 жовтня 2011 року. Відповідно до цього Наказу  підставою для розміщення тимчасової споруди є паспорт прив’язки».

У свою чергу, директор КП «Інспекція з благоустрою» Юрій Юзвинський зауважив, що приватним підприємцям дається можливість самостійно прибрати своє майно, але  деякі підприємці знову встановлюють тимчасові споруди  уже наступного дня після їх демонтажу. Зокрема, сьогодні в черговий раз було попереджено про незаконність розміщення на бульварі Старому пересувної тимчасової споруди власника автотрейлера, який, за словами Юрія Юзвинського,  12 лютого самостійно прибрав споруду.

Джерело: 1.zt.ua