В Овруцькому районі активісти продовжують блокувати російські фури

16 Лютого 2016 09:20
1.zt.ua

1.zt.ua

В Овруцькому районі на пропускному пункті «Виступовичі» з 13 лютого активісти ГО «Рух Автомайдан Житомир», ГО «Атошник» та бійці «Азову» розпочали безстрокову акцію зблокування російських вантажівок, які намагаються перетнути російсько-білоруський кордон.

Наразі до блокування російських вантажоперевізників долучилось вже9 регіонів, ще з рядом областей ведуться переговори. Між усіма блок-постами налагоджена координаційна робота.

«Вже більше двох років триває російсько-українська війна, однак чинна влада досі не припинила торгівлю з ворогом. Кожна копійка, віддана окупанту, повертається кулею в сторону українців!
Кабінет міністрів прийматиме рішення щодо визнання на законодавчому рівні Росії як країни-агресора та заборону діяльності представників російського бізнесу на території України», -пояснюють учасники акції.

У соцмережі звітують про результати блокування і поширюють контатки активістів з різних регіонів, які координують акції.

На Житомирщині відповідає за це Валерій Арушанян з «Руху Автомайдан». Раніше він поділився, що жодних конфліктів між водіями, активістами і прикордонниками наразі не виникало. На зміну активістам з Житомира до блокування долучилася «Самооборона Овруча».

Напередодні активісти направили звернення начальнику поліції Рудику та керівнику СБУ, в якому просять звернути увагу на збільшення вантажівок із номерними знаками РФ на автошляхах області.

Зазначається, що ці транспортні засоби не проходять належного огляду і можуть перевозити зброю та вибухівку. Нагадують про так звані російські «гумконвої» на Сході країни і просять заборонити рух російських вантажівко автошляхами області.

ЖИТОМИР :
Блок-пост у с. Виступовичі.
Координатор : 067 993 90 47 – Валерій.

Джерело: 1.zt.ua