Куди ж вас подіти пам’ятки комунізму у Житомирі?

2 Березня 2016 12:57

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин 19 лютого підписав розпорядження, відповідно до якого в місті перейменували 87 вулиць, а також мають демонтувати пам’ятники і анотаційні дошки Баранову, Ватутіну, Гречку, Жукову, Котовському, Черняховському, Щорсу, Гамарнику, Шелушкову, Бородію та іншим.

Також у переліку є п’ять пам’ятних дошок і два пам’ятних знаки, які також підлягають демонтажу.

Сухомлин зауважив, що демонтаж буде відбуватися цивілізовано, аби не допустити актів вандалізму. Ці дошки, пам’ятники і пам’ятні знаки зберігатимуться в одному місці і в подальшому, як варіант, будуть представлені у вигляді експонатів в музеї періоду Радянського Союзу.

«У будь-якому випадку – це історія», – пояснив міський голова Сухомлин.

Наразі ще не повідомлялося про демонтаж дошок і знаків, однак з вулиць міста співробітники «Інспекції з благоустрою» майже щодян прибирають незаконні МАФи.

На сайті Першого житомирського можна оглянути фотоекскурсію вулиць, які отримали нові назви: проспект Незалежності (вул.Ватутіна), вул.Покровська (Щорса), вул.Михайла Грушевського (Котовського).

Нагадаємо, що на виготовлення і встановлення табличок із новими назвами вулиць з міського бюджету планують виділити 300 тисяч гривень, а от мешканцям будинків за ці зміни платити не доведеться.

Фото Ігор Щербаков

Джерело: 1.zt.ua