Продукти та ліки: чим загрожують неправильні їх поєднання

30 Березня 2016 21:47

2

Деякі продукти харчування можуть нейтралізувати дію ліків, так що будьте уважні, якщо у вас на столі грейпфрутовий сік, молоко, зелені овочі, алкоголь, м’ясо і газована солодка вода. А тепер трохи докладніше зупинимося на кожному продукті.

Грейпфрутовий сік. Грейпфрут містить речовини, що поліпшують всмоктуваність шлунково-кишкового тракту і може викликати ефект передозування ліками від аритмії і алергії, антидепресантів, статинів для зниження рівня холестерину і засобами від порушення мозкового кровообігу, які розраховані на нормальну всмоктуваність.

Молочні продукти значно знижують ефективність антибіотиків. Між прийомом ліків і молока повинно проходити мінімум 2 години.

Зелені овочі — шпинат, капуста і зелений чай багаті вітаміном К, який згущує кров. З цими продуктами не поєднуються препарати, які розріджують кров.

Алкоголь категорично не можна змішувати з антидепресантами, заспокійливими засобами і трінітрогліцеріном. Як мінімум, вам загрожують втрата свідомості і дуже низький кров’яний тиск.

Смажене м’ясо блокує ліки від астми.

Газована солодка вода як продукт дуже агресивний, насичений вуглекислотою, може не тільки нейтралізувати дію ліків, а навіть спровокувати справжній хімічний вибух в організмі.

Запивати ліки якоюсь газованою водою заборонено. Пити газовану воду краще через пару годин після прийому ліків. Те ж саме стосується і соків — і фрешів, і магазинних, і домашнього приготування.