Чим смачненьким житомиряни ласують у піст

5 Квітня 2016 12:38
smachni-recepti.pp.ua

smachni-recepti.pp.ua

— У піст готую крем-супи із запечених овочів. Вони дають насичений смак. І дітям, і чоловіку подобаються, — каже30-річна Регіна Соловськаз Житомира. — Рецепти шукаю в інтернеті, дивлюся всі кулінарні шоу по телевізору.

Улюблений суп родини — квасолевий із запеченими помідорами.

— На смак кислуватий і дуже пахне помідором. Квасоля дає страві густоту і ситність.

Варити супи починає з бульйону.

— Дві середні морквини, цибулина та півкореня селери. Закипіло, вогонь зменшила й докинула лавровий лист і кілька горошин духмяного перцю. Поки вариться, будемо пекти овочі.

Жінка застеляє фольгою деко й кладе п’ять середніх помідорів і один великий болгарський перець. Пече на максимальному вогні, доки почорніє шкірка. Перевертає овочі на інший бік, щоб спеклися рівномірно. Потім кладе в целофановий пакет і зав’язує. Тримає так пару хвилин. Тоді легко знімати шкірку. З перцю вибирає серцевину із зернятами.

— Заправляю суп смаженою цибулею на олії. Готую до золотистого кольору. Можна різати крупно, все одно потім перетираю в блендері.

Кладе у блендер очищені від шкірки спечені помідори, півперчини, смажену цибулю. Вливає літр овочевого бульйону. Додає банку консервованої квасолі. Збиває в однорідну масу. Всипає 1 ст. л. паприки, пів — солі, пів чайної ложки чорного меленого перцю. Знову збиває і виливає в каструлю, де варився бульйон. Ставить суп на повільний вогонь на 5–7 хв. Тоді кидає залишок печеного перцю. Ріже його дрібними кубиками.

Джерело: 1.zt.ua