В Житомирі реєструватимуть «нічийні» будинки

7 Квітня 2016 08:00
prozahid.com

prozahid.com

Фізичний аудит, перевірка на місцевості в першу чергу має стосуватись майна ЖЕКів, зазначив Микола Костриця. «В першу чергу слід інвентаризувати майно КВЖРЕПів. Адже при передачі його у власність ОСББ можуть виникнути непорозуміння та проблеми. На зразок тих, що виникли при передачі будинку по Київській, 74», – переконаний начальник департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

У цьому скандальному будинку по Київській, 74 зареєстровано понад 20 підприємств, які не сплачують оренду до місцевого бюджету. На сьогодні більшість управлінь та департаментів прозвітували мерії, що мають на своєму балансі. Тепер комісія планує створити виїзні групи, аби виявляти і випереджати неправомірне привласнення нерухомості. За отриманою інформацією від Бюро технічної інвентаризації одразу виявлятимуть будинки приватної власності та комунальної. Наступного разу комісія планує зібратись через тиждень, 13 квітня. Тоді планують створити групи з перевірки профільних управлінь. До того часу кожне з управлінь міської ради має зібрати та подати повну інформацію по наявному у них майну до наступного зібрання.

Наразі аудит нерухомого майна розпочато по активам комунальної власності міста. За комунальними підприємствами в зальному закріплено на праві оперативного управління 1500 об’єктів нерухомості. На більшість з них є право власності, третина знаходиться у власності громади міста. Фізичний аудит, перевірка на місцевості в першу чергу має стосуватись майна ЖЕКів, зазначив Микола Костриця. «В першу чергу слід інвентаризувати майно КВЖРЕПів. Адже при передачі його у власність ОСББ можуть виникнути непорозуміння та проблеми. На зразок тих, що виникли при передачі будинку по Київській, 74», – переконаний начальник департаменту економічного розвитку Микола Костриця.