Житомирі планують обмежити продаж алкогольних напоїв у нічний час

15 Квітня 2016 15:58
hronika.info

hronika.info

Виконком Житомирської міської ради планує обмежити у місті продаж алкогольних напоїв та пива у нічний час.

Проект рішення виконкому «Про обмеження реалізації алкогольних напоїв на території міста Житомира» опублікований на сайті Житомирської міської ради.

«З метою уникнення порушення громадського порядку на території міста Житомира, відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв», враховуючи інтереси громади міста, виконавчий комітет міської ради вирішив заборонити в весняно-літній період 2016 року реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в підприємствах торгівлі, крім громадського харчування, на території міста Житомира з 22.00 години до 08.00 години. Встановити, що чинність цього рішення поширюється на всіх суб’єктів підприємницької діяльності, розташованих на території міста, незалежно від форм власності, зареєстрованих в установленому порядку», – йдеться у проекті рішення.

У відділ торгівлі, громадського харчування та сфери послуг Житомирської міської ради  розповіли, що такі обмеження вирішили ввести через скарги людей.

«Минулого року такого обмеження не було. Це рішення було підготовлене цього року після звернень громадян і в інтересах територіальної громади міста Житомира», – сказали у відділі торгівлі.

Нагадаємо, 22 лютого 2014 року міська рада проголосувала за заборону продажу алкогольних напоїв на території міста з 20.00 до 8.00. Заборона діяла місяць, потім депутат Наталія Боровська хотіла продовжити дію рішення, але депутати цю ідею не підтримали.

Як повідомляв міський голова Сергій Сухомлин розповів про те, що найближчим часом будуть ініціювати рішення про заборону нічної торгівлі та обмеження продажу алкоголю.

Житомир.info