Головні помилки, яких потрібно уникати в тренажерному залі

23 Квітня 2016 13:05
korysniporady.com.ua

korysniporady.com.ua

Робота в тренажерному залі — це можливість отримання травм. Тому краще не допускати елементарних помилок, через які ви ризикуєте опинитися на лікарняному ліжку. Як уникнути неприємностей, заснованих на міфах, читайте в нашій добірці.

Я все можу зробити сам

Так, це можливо, але лише в тому випадку, якщо ви володієте необхідними знаннями або освітою. В іншому випадку ви ризикуєте проробити величезний обсяг роботи без видимого результату. Для того, щоб ваш піт на тренуваннях проливався не даремно, потрібні, як мінімум, два порадника — тренер і дієтолог. Тренер підкаже, які робити вправи, які приймати навантаження, в цілому — побудує вам програму тренувань. А дієтолог напише вам меню і вибудує раціон харчування, який необхідний саме для ваших цілей.

Робота на всіх тренажерах поспіль

Пам’ятайте, що тренажери призначені для опрацювання окремих груп м’язів, тому не варто кидатися на всі вільні поспіль. Кількість бездумної роботи абсолютно не означає якість. Найкраще — порадитися з тренером і підібрати потрібну вам систему вправ і навантаження. Особливо це стосується суперсетів — кількох тренажерів поспіль без перерв.

Базові вправи не потрібні

Багато початківців відразу ж кидаються на тренажери, нехтуючи базовими вправами. Тренажер для рук або ніг — це прекрасно, але він не зробить вас Аполлоном або Афродітою за тиждень. Краще починати з енерговитратних вправ — присідань, станової тяги, жиму і роботи під власною вагою типу берізок, скручувань і планок. Це досить прості, але дуже ефективні дії для жиро-спалювання.