Чистий Четвер: що можна робити, а чого не слід

28 Квітня 2016 11:38
volynnews.com

volynnews.com

Тиждень перед Великоднем прийнято називати Великим або ще Страсним. Сьогодні Великий четвер – як день духовного очищення, прийняття таїнства Господнього.

Що слід робити в Чистий четвер:

1.Бажано в Чистий четвер попаритися в лазні на світанку, але і душ або прийняття ванни з мильною піною теж вітається. Вважається, що відбувається не тільки очищення тіла, а й душі, так як вода набуває захисних властивостей, здатних змити накоплений негатив і хвороби. Важливо під час процедури мати світлі, радісні думки.

2.У Великий Чистий четвер перед Великоднем кожна господиня намагається зробити в будинку генеральне прибирання, яке має очистити квартиру не тільки від пилу і бруду, а й від різних сварок на свято Великодня.

3.Крім усього цього, в цей день потрібно почати повноцінну підготовку до організації пасхального столу. Жінки роблять крашанки, печуть паски і складають меню до недільного дня. Словом, Чистому четвергу перед Великоднем потрібно приділити особливу увагу, оскільки від цього залежить святкування Великого свята, а також прийдешній рік.

Чого не можна робити в Чистий четвер

1.Згідно зі звичаями, в Чистий четвер не можна пекти паски, фарбувати яйця і готувати інші частування для пасхального столу, поки будинок не буде прибраний.

2.У Чистий четвер і до Великодня не можна віддавати з дому нічого цінного, а також позичати гроші, тому що разом з цінностями можна “віддати” і благополуччя.

3.А оскільки ще триває Страсний тиждень, під час приготування їжі не можна порушувати Великого посту.

Джерело: znaj.ua