6 порад як економити в супермаркеті

8 Травня 2016 12:48
gazeta.ua

gazeta.ua

Основний заробіток українців йде на продукти. Все частіше купують у великих магазинах, які вигадують безліч маркетингових хитрощів для збільшення доходів.

1. Ходіть зі списком

Перед тим, як відправитися в магазин, складіть список покупок. Так ви уникнете небажаних і не дуже потрібних покупок. Згадайте, скільки разів ви купували дрібні солодощі, жуйки біля каси. Такі покупки не є не обхідністю, однак через відсутність точного списку, ви можете прихопипити будь-що.

2. Беріть із собою пакет

За рік на пакети в середньому кожен українець витрачає 400-600 грн, до того ж потім від них потерпає екологія. Значно зручніше й економічно вигідніше придбати спеціальну сумку із тканини та ходити до магазину з нею.

3. Їжте перед виходом

Голодні люди витрачають значно більше, бо все здається неймовірно смачним і все хочеться скуштувати. Щоб заощадити в продуктовому магазині, потрібно перекусити перед тим, як туди піти. Це допоможе уникнути спокуси накупити зайвого.

4. Розплачуйтеся готівкою

Із паперовими грішми складніше прощатися, бо їх фізично відчуваєш. Розраховуючись карткою можна витрати зайве та наступного походу до магазину зіткнутись з нестачею коштів на рахунку.

5. Рахуйте, якою буде кінцева сума

Оцінюючи кінцеву вартість, ви більше контролюватимете себе та не купуватимете зайве.

6. Заглядайте на нижні полиці

У супермаркетах, на полицях, розташованих на рівні очей, розміщують найдорожчі товари і ті, які потрібно швидше продати. Товари, які не гірші за якістю, але набагато дешеві, знаходяться на найнижчих полицях.

Джерело: gazeta.ua