У неділю відзначатимуть Міжнародний день сім’ї

14 Травня 2016 09:57
tania-zaiats.com

tania-zaiats.com

Багато хто помилково вважає другу неділю травня, коли святкується День матері, також і Днем сім’ї.

Насправді, ще в далекому 1993 році резолюцією Генеральної Асамблеї ООН для поглиблення розуміння питань сім’ї та підвищення інституціональних можливостей країн вирішувати серйозні проблеми, пов’язані iз сім’єю, було запроваджено Міжнародний день сім’ї, котрий відзначається 15 травня, нагадує Україна молода.

У київському Будинку актора з цього приводу у суботу відбудеться безплатний символічний музичний концерт «Щастя у 4 руки», проведе його телеведуча і мама трьох дітей Марічка Падалко. Дійство проходитиме у рамках однойменної кампанії Представництва Фонду народонаселення ООН в Україні.

«Відомі джазові виконавці разом зі студентами Київського інституту музики ім. Р.М. Глієра презентують до Міжнародного дня сім’ї концерт дуетів. Чарівна музика чотирьох рук символізуватиме гармонію у родині між чоловіком та жінкою, де сімейні стосунки мають будуватися на рівних. Таким чином буде показано, що гармонія настає тільки тоді, коли грають чи будують сім’ю у чотири руки», — зазначили в анонсі організатори дійства.

Загалом інформаційна кампанія «Щастя у 4 руки» — це соціальний проект, покликаний привернути увагу до проблеми нерівномірного розподілу обов’язків у родині. На заходах проекту нагадають усім про те, що — як правило — більшу частину домашньої роботи у сім’ях виконують жінки. Ініціатори акцій пропонують змінити ситуацію: гармонійно розподілити сімейні справи. «Щастя у 4 руки», зокрема, популяризує серед татусів відпустку з догляду за дитиною.