В Житомирі відбудеться чемпіонат ЗСУ з рукопашного бою пам’яті Тараса Сенюка

16 Травня 2016 13:22
0412.ua

0412.ua

В  Житомирі, 16-17 травня, у спортивному комплексі «Динамо» відбудеться чемпіонат Збройних Сил України з рукопашного бою.

Захід проводиться на честь Героя України воїна-десантника полковникаТараса Сенюка, що загинув два роки тому в бою під Слов’янськом.

Урочисте відкриття чемпіонату відбудеться 16 травня о 15:00.

Про це повідомляє прес-служба ВДВ ЗС України.

Чемпіонат проводитиметься на двох килимах. Перший – це килим ЗСУ, де будуть змагатись 6 команд представники Сухопутних, Повітряних військ, Військово-морських сил, Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій і команда представників курсантів військових Вишів. На другому килимі виступлять 6 команд від Високомобільних десантних військ ЗСУ – представники десантних бригад і навчального центру ВДВ.

У фіналі, який відбудеться 17 травня о 13:00 зустрінуться переможці двох килимів у кожній з категорій.

Суддями на змаганнях будуть судді міжнародної категорії, майстри спорту – представники Федерації рукопашного спорту України.

Довідково:

Після закінчення Одеського інституту сухопутних військ із золотою медаллю Тарас Сенюк продовжив службу в 95-й окремій аеромобільній бригаді ВДВ від командира взводу до командира батальйону. Він завжди був попереду, надихаючи власним прикладом інших.

3 червня 2014 року — чергове бойове завдання в зоні АТО — знищити блокпост противника. Тактична група на чолі з підполковником Тарасом Сенюком починає висування вперед. Командир батальйону знову попереду. разом із розвідувальним взводом. Лунають постріли, ворожий вогонь посилюється, чіткі вказівки командира, особовий склад іде позаду бронетранспортерів.

— Командире, вогонь посилюється, командире, пригнись, — вигукнув сержант. Але це було ніби не до нього… Постріли лунали з різних напрямків і різних видів зброї. Куля снайпера шукала саме комбата.
Цього дня в бою ми втратили досвідченого командира, мужнього десантника, надійного товариша.
У наших серцях та пам’яті командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ полковник Тарас Сенюк залишився навічно!

Джерело: 1.zt.ua