У сезон всіляких овочів і зелені гріх не скористатися всім цим буйством вітамінів і не приготувати що-небудь незвичайне, радісно-весняне й апетитно-корисне.
Як свідчить багаторазово перевірена народна мудрість, кожна господиня готує борщ за своїм єдино правильним рецептом. Цей неписаний закон повною мірою стосується і щавлевого борщу. Одні кладуть у нього засмажку із моркви і цибулі, інші додають буряк, причому, квашений, треті не визнають щавлевий борщ без заправки на товченому салі тощо.
Ми пропонуємо тобі свій рецепт легкого весняного щавлевого борщу з дієтичної яловичиною і безліччю зелені − спробуй! Завдяки щавлю ця перша страва виходить кисленькою, смачненькою і простенькою.
Щавлевий борщ − інгредієнти:
- 500 г яловичини на кістці,
- 2 яйця,
- 4 молоді картоплини,
- 1 цибулина,
- 1 білий корінь,
- 1 пучок щавлю,
- 1 пучок зеленої цибулі,
- 1 пучок зелені (кріп, петрушка, шпинат),
- 2 лаврові листки,
- 3 горошини духмяного перцю,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком,
- 2 л води.
Щавлевий борщ − приготування:
- М’ясо оброби, помий, залий водою, доведи до кипіння і зніми піну. Додай білий корінь, подрібнену цибулину, лавровий лист, духмяний перець, сіль і вари на слабкому вогні 1,5-2 години.
- Звари круто яйця. Остуди і поріж на шматочки за кількістю порцій.
- Картоплю поріж кубиками. Всю зелень перебери, гарненько помий, зі щавлю зріж черешки. Подрібни зелень.
- М’ясо дістань, поріж невеликими шматочками. Сам бульйон проціди, поклади туди м’ясо і поверни на вогонь.
- Додай у бульйон картоплю і вари 15-20 хвилин. Потім додай щавель, зелену цибулю і шпинат і вари 4-5 хвилин.
- Наприкінці додай петрушку, кріп, посоли і поперчи за смаком. Якщо щавлевий борщ вийшов занадто кислим, додай цукор – смак буде більш яскравим і насиченим.
- Готуй борщ зі щавлю ще 1-2 хвилини. Потім вимкни вогонь і залиш на кілька хвилин настоятися.
- Готовий щавлевий борщ розлий по тарілках і додай порізане яйце. Подавай зі сметаною.
Смачного!