Щепленні, які необхідно зробити перед поїздкою в екзотичні країни

18 Травня 2016 12:26

Успіх відпустки залежить від того, як добре до неї підготувати. Дуже важливим є питання щеплень, якщо поїздка має бути в екзотичні країни. Завдяки ним місцеві захворювання будуть не страшними.

За словами завідувача лабораторією вакцинопрофілактики та імунотерапії алергічних захворювань Михайла Костіна: “Тим, хто їде в Туреччину, обов’язково потрібно зробити щеплення проти кору, епідемічного паротиту, який в народі називають свинкою, проти вітрянки і краснухи. Там ці хвороби поширені.

Якщо вирушаєте до Єгипту, потрібно зробити щеплення від ротавірусної інфекції.Харчуючись в тамтешніх ресторанах і кафе, можна заразитися гепатитом А або навіть черевним тифом. Навіть якщо в готелі є система “все включено”, люди часто заходять в місцеві ресторани, щоб покуштувати страви національної кухні. Так ось, якщо ви не зробили відповідні щеплення, краще цього не робити”.

Туристам, котрі збираються в Африку, обов’язково потрібно зробити щеплення проти менінгіту, особливо людям старшого віку. Там можна заразитися і ще більш небезпечною хворобою – жовтою лихоманкою. Деякі африканські держави не дозволяють мандрівникам перетинати свою межі

Джерело: gazeta.ua