В Житомирському агроуніверситеті стартував марафон-читання творів Шевченка

19 Травня 2016 13:57
1.zt.ua

1.zt.ua

У вишиванках, з «Кобзарями» в руках і під «Реве та стогне Дніпр широкий» студенти й викладачі Житомирського національного агроекологічного університету зранку 19 травня розпочали у своєму навчальному закладі кількагодинний марафон-читання творів Тараса Шевченка.

Такий захід у ЖНАЕУ проводять вперше, втім він уже зібрав чимало учасників, попри те, що марафон триватиме до 15.00 біля центрального корпусу зі сторони Бульвару.

Таким чином, прочитати вірші чи уривки з творів Шевченка зможуть не лише студенти і викладачі, а й усі бажаючі. Слухачами марафону стають звичайні перехожі, адже поезія лунає на весь парк.

Нагадаємо, що 19 травня у Житомирі та в Україні загалом відзначають День вишиванки. Учасники марафону підтримали цю акцію, але наголошують, що їхні читання присвячені 155-річчю перепоховання Тараса Шевченка у Каневі на Чернечій горі, яке відбулося 21 травня 1861 року.

Про цю подію під час вітального слова розповіли організатори марафону – викладачі кафедри іноземних мов ЖНАЕУ.

Студенти відзначають, що для читання обирали вірші не лише з шкільної програми: шукали в інтернеті, перечитували «Кобзар».

Більшість з творів Шевченка нині, переконуть учасники марафону, сприймаються дуже пророче, адже Україна та українці переживають складний час, коли доводиться боротися за свою незалежність, за свою історію, культурні надбання та мову.

Організатори та читці сподіваються, що в агроуніверситеті закріпиться традиція подібних марафонів.

Джерело: 1.zt.ua