В Житомирі нагородили переможців Чемпіонату області з пожежно-прикладного спорту

22 Травня 2016 14:09
1.zt.ua

1.zt.ua

Вже стало традицією для Управління ДСНС України у Житомирській області у травні на стадіоні 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир проводити Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту. Восьмій рік поспіль змагання приурочені пам’яті Володимира Герговського – колишнього начальника Головного управління МНС в області, який сам брав у них активну участь і досягнув значних результатів.

Традиційно Чемпіонат тривав три дні. І якщо першого дня у змаганнях брали участь наймолодші учасники – дружини юних пожежних, то у наступні дні доводили свою першість спортсмени Управління ДСНС в області, Державних пожежно-рятувальних частин та професійних пожежних постів.

Кожного дня Чемпіонату командам довелось долати смугу з перешкодами, за допомогою штурмової та висувної драбин підніматися на навчальну башту та демонструвати свій рівень підготовки у пожежній естафеті. Завершувались змагання бойовим розгортанням – від пожежного автомобіля з подачею води в умовний осередок займання. Результат зараховувався лише після того, як струмінь води збивав встановлені на підставках м’ячі. Дії під час виконання цієї вправи аналогічні з діями підрозділу вогнеборців на реальній пожежі. І тут цілковито проявлявся характер команди, її бойовий дух та згуртованість.

Щодня у кожному виді змагань були визначені переможці. Серед юніорів найкращими виявилась команда Дружин юних пожежних Бердичівського району. Другого дня – першість посіли спортсмени 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Житомир. І під час заключного етапу обласного Чемпіонату перемога дісталась вогнеборцям 37-го професійного пожежного поста м. Коростень.

Як повідомляє прес-служба У ДСНС України у Житомирській області, усі переможці змагань були нагороджені кубками, медалями, грамотами та різноманітними цінними подарунками.

 

Джерело: 1.zt.ua