У Ботсаду Житомирський агроуніверситет відзначив 94-річчя

23 Травня 2016 12:32
zhitomir.today

zhitomir.today

Вишиванки, конкурс бутербродів, показові виступи кінологів та спортсменів, пісні і танці, – так 21 травня на території Ботанічного саду  ректор, проректори, студенти, викладачі та співробітники  Житомирського національного агроекологічного університету відзначали 94-річчя свого навчального закладу.

З нагоди свята влаштували День відкритих дверей, на який завітали учні й вчителі місцевих шкіл, житомиряни з родинами.

Для  всіх підготували концертну програму, екскурсію Ботанічним садом, пригощали кашею і смачними наїдками, розповідали про діяльність та успіхи ЖНАЕУ, запрошували на навчання.

Захід мав ще й благодійну мету – зібрати кошти на лікування 17-річної житомирянки Ольги Дацькової.

«Ми відзначаємо 94-річчя заснування нашого університету, а також День науки. З цієї нагоди влаштували День вікдритих дверей, де кожен може ближче познайомитися з діяльністю агроуніверситету, його досягненнями й успіхами, дізнатися більше про спеціальності, за якими ми готуємо фахівців, подивитися виступи наших спортсменів і творчих колективів. Я бажаю усім гарного настрою, здоров’я, наснаги. І нагадую, що поряд із відпочинком, ми не маємо забувати про тих, кому потрібна допомога, тому сьогодні ми також збираємо кошти на лікування юної житомирянки», – наголосив ректор ЖНАЕУ Олег Скидан.

Привітати Житомирський національний агроекологічний університет завітали начальник Житомирського військового інституту ім.С.Корольова Юрій Даник, друзі і партнери ЖНАЕУ.

Найсмачнішим і найцікавішим на святковому заході по праву видався «Весняний парад бутербродів», на який студенти різних факультетів і груп підготували свої смачні страви з різними основами та інгредієнтами у кількох номінаціях:  найдовший бутерброд, мініатюрний бутерброд,  «Європейські мотиви», «Справжній український», «Весняний бутерброд», «Мрія декана», «Трудові будні», «Під час сесії», «Смак з дитинства», «Богатирський бутерброд», «Студентський бутерброд», «Інтернаціональний бутерброд».

Для відвідувачів під час святкувань вміння своїх вихованців демонстрували співробітники Центру кінології. Також розповіли про українсько-канадський проект «Друг героя», який реалізовують на Житомирщині для реабілітації учасників АТО. До слова, у ЖНАЕУ лабрадор Санта нещодавно пройшла усі необхідні випробування у Києві і тепер працюватиме з бійцями.  Її 3-місячну доньку кінологи запропонували  житомирянам придбати з аукціону, а потім віддати на тренування до Центру в агроуніверситет і разом з нею відвідувати заняття.

Кафедра фізичного виховання і спорту ЖНАЕУ поділилася досягненнями студентів, які протягом останніх місяців успішно виступили на регіональних, всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Зокрема, студентка агрономічного факультету Анна Дроздова – чемпіонка області у бігу на 400 м, призерка чемпіонату України з легкої атлетики, студент агрономічного факультету Єгор Фролов – чемпіон України з кікбоксингу серед молоді, переможець багатьох турнірів, студентка факультету екології і права Діана Машевська – багаторазова чемпіонка та призерка чемпіонатів України з триатлону, чемпіонка Іспанії, член збірної України, студент агрономічного факультету  Руслан Пашаєв  – майстер спорту з боксу, чемпіон і призер чемпіонатів України з боксу, член олімпійської збірної команди України, студент технологічного факультету Євгенй Колесник – чемпіон України з гирьового спорту, срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів, студент факультету ветеринарної медицини Андрій Муравський – чемпіон України з пауерліфтингу, студент факультету обліку та фінансів Дмитро Луцишин – чемпіон України з армреслінгу серед людей з особливми потребами, член збірної команди України.

Показові виступи у Ботанічному саду влаштували «гирьовики» ЖНАЕУ – Роман Торчук, Володимир Устименко, Сергій Швед, Юрій Локацюн, Олексій Прохорчук, Оксана Швед і Таїсія Карбовська.

Чемпіоном агроуніверситету з армреслінгу став студент екології і права Віталій Герасимчук, який у фіналі змагань обійшов Павла Горецького, Олександра Голія, Владислава Мошківського.

Джерело: 1.zt.ua