Відкрито реєстрацію глядачів на “Чілдрен Кінофест–2016”

23 Травня 2016 12:57
ufest.in.ua

ufest.in.ua

З 20 травня для глядачів відкрита реєстрація на безкоштовні покази фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків “Чілдрен Кінофест”. Зареєструватися може кожен охочий – потрібно заповнити електронну форму на офіційному сайті фестивалю.

Цього року кіноогляд відбудеться втретє у 18 містах України з 27 травня по 5 червня.

Глядачі виступатимуть як журі фестивалю й віддаватимуть свої голоси за фільм, який їм сподобався. Картина-переможця міжнародного конкурсу оберуть шляхом підрахунку глядацьких голосів і оголосять на церемонії закриття в новому фестивальному центрі, столичному кінотеатрі “Київська Русь” 5 червня о 15:00”, – йдеться у повідомленні.

У рамках міжнародного конкурсу представлені сім європейських фільмів, відібраних на міжнародних кінофорумах. Кожна з картин рекомендована до перегляду для різних вікових категорій – від 4 до 14 років. У позаконкурсній програмі на глядачів чекає ретроспектива міні-мультфільмів від легендарної анімаційної студії Aardman та серія мультиплікації “Моя країна – Україна”. Закриє фестиваль музична комедія “Фелікс”, яка перемогла на “Чілдрен Кінофесті” 2015 року.

Послом цьогорічного фестивалю виступатиме актор, кінорежисер і телеведучий Ахтем Сеїтаблаєв. Місія фестивалю – популяризувати мистецтво кіно серед дітей різного віку і соціальних груп. Половину місць виділять організованим групам глядачів із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

Перелік міст, які прийматимуть кіноогляд: Київ, Вінниця, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Краматорськ, Кривий Ріг, Луцьк, Львів, Маріуполь, Мелітополь, Одеса, Суми, Тернопіль, Харків, Херсон, Черкаси, Чернігів. У Житомирі “Чілдрен Кінофест” відбудеться у кінотеатрі “Україна”.

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Швеції в Україні, Посольства Швейцарії в Україні, Посольства Королівства Норвегія в Україні, Посольства Королівства Данія в Україні, Данського кіноінституту. Організатор – компанія “Артхаус Трафік”.

Джерело: zhitomir.today