Адже правильно приготоване тісто для вареників − це половина успіху запланованої страви. До речі, з цього універсального тіста ти можеш приготувати не тільки вареники, але й манти, пельмені і навіть чебуреки.
Начинку вибирай на свій розсуд: у таке тісто на вареники прекрасно впишеться і овочева, і солодка начинка і м’ясний фарш.
Тісто на вареники − інгредієнти:
- 4 склянки борошна,
- 2 яйця,
- 4 ст. ложки олії,
- 1 ч. ложка цукру,
- щіпка солі,
- 1 стакан газованої води.
Тісто на вареники − приготування:
- Просіяне борошно з’єднай із сіллю та цукром, вбий яйця і перемішай.
- Влий олію і воду, перемішай і замісити тісто.
- Виклади тісто для вареників на робочу поверхню, посипану борошном, і міси до однорідності приблизно 3-4 хвилини.
- Накрий тісто для вареників рушником і залиш на 20 хвилин, щоб полежало.
- Тісто на вареники готово. Розкачуй, вирізай варенички, наповнюй обраною начинкою і готуй частування.
Смачного!