Літо – чудова пора для відпочинку на природі, а хто не в курсі, то свіже повітря неабияк наганяє апетит! Що ж, нічого іншого не залишається, як організувати пікнік. Ми підготували 5 найкращих ідей простих у приготуванні страв, які порадують вас і ваших близьких.
СОСИСКИ В ЛАВАШІ
Існує чимало рецептів страв з сосисок, але цей варіант хороший тим, що це смачно, швидко, а головне страва порційна і її зручно їсти.
Інгредієнти:
2 вірменських лаваша
8 сосисок
100 г сиру
Пучок зелені
Майонез, томатний соус, гірчиця
Основа – лаваш і сосиски, але крім цих інгредієнтів, можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю.
Відрізати невеликий шматок вірменського лаваша, покласти на нього сосиску, посипати сиром, зеленню і згорнути лаваш в рулет. Те ж зробити з іншими сосисками. Підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом.
ГАМБУРГЕРИ НА ГРИЛІ
Інгредієнти:
600 г фаршу
6 булочок
1 шт. ріпчастої цибулі
6 шматків бутербродного сиру
1 ялтинська цибуля
2 помідори
Сіль, перець, зелень, кетчуп.
У мисці змішати фарш, зелень, дрібно нарізану цибулю, сіль і перець. Сформувати 6 плоских котлет, загорнути у фольгу і покласти на 30 хвилин в холодильник.
Смажити гамбургери на розігрітому грилі близько 5-7 хвилин з кожного боку.
Помідори і ялтинську цибулю нарізати скибочками.
Коли котлети будуть майже готові, викласти на хвилину на решітці булочки (розрізаним боком), потім сформувати гамбургери. Обидві половинки булочок змастити кетчупом, викласти скибочки помідорів і цибулі, потім м’ясну котлету, шматочок сиру і накрити другою половинкою булочки.
ЛЮЛЯ-КЕБАБ
Інгредієнти:
1 кг нежирного фаршу
1 шт. ріпчаста цибуля
Сіль, перець, паприка, свіжа кінза або базилік.
У фарш подрібнити очищену цибулю і вимісити фарш руками до однорідного стану. Додати дрібно нарізану зелень кінзи або базиліку і сіль, перемішати. Приправити паприкою, меленим чорним перцем. Пропустити фарш через м’ясорубку, знову все перемішати. Потім протягом 5 хвилин масу добре відбити (піднімати масу вгору і кидати в миску). Тоді фарш стане в’язким і еластичним. Якщо пропустити цей етап, готовий люля-кебаб буде розвалюватися.
Крім відбивання, для того, щоб люля-кебаб добре тримався на шампурах, фарш потрібно тримати в холодильнику або в мисці на льоду протягом 2-3 годин.
Сформувати котлетки довгастої форми довжиною близько 10 см. Нанизати люля-кебаб на шампури, притискаючи до них фарш і розподіляючи його на бажану довжину. Тоді він буде надійніше триматися на шампурі та рівномірно прожарюватиметься.
Смажити люля-кебаб над вугіллям, періодично перевертаючи, протягом 10 хвилин – до появи золотистого кольору. Готовність можна перевірити, протикнувши люля-кебаб зубочисткою. Якщо йде прозорий сік – все готово.
ЯБЛУКА В КАРАМЕЛІ НА ШПАЖЦІ
Інгредієнти:
6 яблук середнього розміру
6 дерев’яних шпажок
400 г ірисок (карамелі)
½ ч.л. ванілі
2 ст. л. води
Встроміть дерев’яні палички в яблука з боку плодоніжки на 3/4 яблука. Покладіть яблука на застелене фольгою і злегка змащене олією деко. Помістіть їх в морозильну камеру на 10-20 хв.
У каструльці на повільному вогні нагрівайте іриски з водою. Постійно помішуйте, поки іриски не розтопляться. Додайте ваніль. Дістаньте яблука з морозильної камери та вмокніть кожне яблуко в карамель, і злегка покрутіть в каструльці, щоб зібрати її. Обітріть низ яблука об край каструльки, щоб стекла зайва карамель. Викладіть на деко і покладіть в холодильник до повного застигання карамелі.
САНГРІЯ
Інгредієнти:
2 яблука
2 апельсини
1 лимон
1лайм
2-3 груші
1 л. сухого червоного вина
1 л лимонаду або газованої води
1 скл. рому
Цукру до смаку
1 ч.л кориці
Нарізати невеликими частинками яблука і апельсини, лимон і лайм зі шкіркою, додати дрібно нарізані груші. Все помістити в глибоку миску та залити склянкою рому на 1 год. Потім викласти фруктову суміш у графин, залити вином та лимонадом чи газованою водою. Додати корицю та цукор та перемішати.
Покласти охолоджуватись на 1 годину до холодильника.