5 цікавих фактів про Квітку Цісик

11 Червня 2016 11:11

702550_w_300

Квітка Цісик записала два альбоми українських пісень. Співачці цього року виповнилося би 63.

Пропонуємо вашій увазі 5 найцікавіших фактів із життя талановитої американської українки.

1. Квітка з 4 років займалася скрипкою, але юначкою зрозуміла, що головна її любов – це спів. Такий голос, як у неї, таку манеру виконання можна почути в карпатських селах. Білий голос іде з глибини, десь із живота. У Квітки є кілька пісень в першому альбомі, заспіваних у такій манері.

2. У 25 років Квітка Цісик записала саундтрек до фільму “Ти — світло мого життя”. 1978-го він отримав “Оскара” як найкраща пісня до кінофільму. Проте нагороду дали іншій співачці — американці Деббі Бун, а з фінальних титрів ім’я Квітки вирізали, через особистий конфлікт між нею та режисером картини.

3. Квітка Цісик співала для рекламних роликів. 10 років поспіль була обличчям і голосом автомобільної марки “Форд”. Крім того, озвучувала реклами корпорацій Coca-Cola, American Airlines, Sears, ¬Safeway, Starburst. У Ford Motor Company підрахували, що голос Квітки Цісик прослухали більше людей, ніж коли-небудь може жити на планеті – 22 млрд.

4. 1980-го з’явився її перший україномовний альбом “Пісні України”. Для його запису запросили музикантів, які працювали зі співаком Френком Сінатрою. Вклали власні $200 тис.

5. У Львові на честь Квітки Цісик назвали вулицю. Два роки тому на ній відкрили музей співачки.

Джерело: gazeta.ua