Готуємось до футболу: хрусткі чіпси з лаваша

16 Червня 2016 11:41

Чіпси можна робити не тільки з картоплі. Тонкими та дуже хрусткими вони виходять з лаваша. Готувати їх легко. Можна до такої закуски готувати різні приправи та соуси.

“Чіпси не купую, а печу сама з лаваша, – каже киянка Поліна Прудконіг. – Для чоловіка посипаю дрібними шматками шинки, а для дітей порошком з сушених грибів”.

Автор: yakulinar.net

Інгредієнти:

2 листи лаваша

50 г твердого сир

1 пучок кропу

2 зубчики часнику

1/2 ч. л. солі

дрібка меленого чорного перцю

30 мл олії

Приготування:

Покласти в морозилку твердий сир. Увімкнути духовку на 200 градусів.

Для соусу помити під проточною водою і порізати дрібно невеликий пучок кропу.

Почистити і порізати дрібними шматками часник. До нього додати кріп, сіль та мелений чорний перець.

Налити олію і добре перемішати весь соус.

“Щоб вони краще просочилися соками один одного товчу у глибокій мисці ці продукти товкачем”, – каже пані Поліна.

Вийняти сир з морозилки і потерти на дрібній тертці. Залишити на 5 хвилин.

Листи лаваша покласти на столі один на одного і одночасно порізати шматочками будь-якої форми. Не дуже дрібно, щоб вони не підгоріли в процесі випікання.

Виходить кілька прямокутників, а решта трикутники.

“Шматочки лаваша можна намащувати соусом кухонним пензлем з силікону, а можна у глибокій мисці просто перемішати струсивши. Замість кропу й часнику можна додати паприку і вийдуть чіпси червоного кольору, з куркумою – яскраво-жовтого”.

Помастити олією деко і на нього покласти лаваш зі спеціями.

Поставити у духовку пектися на 10 хвилин. Готові чіпси викласти на велику плоску тарілку.

Разом з ними у маленькій мисці подавати соус, що залишився після маринування лаваша або зробити соус “Сальса” з помідорів та спецій.

На сковороді з товстим дном розігрівати 3 ст. л. олії. Обсмажити порізаний зубчик часнику та пів стручка перцю чилі.

Покласти на хвилину у гарячу воду одну велику помідорину. Вийняти її і швидко зняти шкірку.

Ручним блендером зробити з неї пюре і додати до спецій. Ще раз збити і додати по дрібці солі та чорного перцю.

Джерело: gazeta.ua