Регулярне зважування корисне

29 Червня 2016 11:40

Вчені радять бажаючим схуднути частіше ставати на вагу. Для підтвердження спеціалісти провели відповідний експеримент, інформує “Телеграф”.

В ньому взяли участь 162 учасники, які заявили, що вони хочуть скинути вагу. Їм було запропоновано схуднути на 1% від своєї ваги і контролювати його за допомогою щоденного зважування. Після того як учасники дослідження скинули 10% своєї ваги, їм було запропоновано контролювати його протягом року.

“Скинути вагу дуже легко, особливо якщо мова йде про декілька відсотків, проблема в тому, щоб утримати її. Цьому може допомогти частий моніторинг ваги”, – говорить професор дієтології Корнельського університету Девід Левицький.

Згідно з результатами дослідження, щоденний контроль ваги може бути дуже ефективним. 29% учасників дослідження, які зважувалися кожен день, змогли утримати свою вагу протягом року, і після ще однієї перевірки через два роки їм все ще вдавалося не набирати зайвих кілограмів.

“Коли ми хочемо змінити поведінку, самоконтроль є одним з важливих інструментів”, – говорить доктор Скотт Каган, директор американського центру здорового способу життя.

Хоча є багато інших способів, щоб контролювати вагу, краще побороти свій страх перед зважуванням. Інші методи перевірки ваги не настільки точні, і ви можете непомітно погладшати.

Джерело: znaj.ua