Сьогодні в Україні стартувала вступна кампанія

11 Липня 2016 10:25

vchasnoua.com

vchasnoua.com


Сьогодні українські ВНЗ починають приймати від вступників заяви. Цього року їх можна надсилати лише в електронному форматі.

Вступна кампанія буде тривати до 18 години 27 липня, повідомляє “Вища освіта”.

“Є деякі винятки. Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вузах, закінчується о 18 годині 20 липня. Творчі конкурси проводяться у кілька сесій з 18 липня до 27 липня. Прийом документів у осіб, які повинні складати вступні іспити або проходити співбесіду у ВНЗ, закінчується о 18 годині 20 липня. Вступні іспити та співбесіди проводяться починаючи з 21 липня до 28 липня 2016 року”, – пояснюють.

Рейтинговий список вступників буде оприлюднено не пізніше 12 години 01 серпня.

Головним нововведенням цьогорічної вступної кампанії є те, що у попередні роки абітурієнти могли подавати 15 пакетів документів лише в 5 університетів, а цього року випускники зможуть подати 15 заяв на 5 різних спеціальностей у будь-які університети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З наступного року Україна перейде на 12-річну середню освіту – МОН

Подавати електронні заяви на вступ можна буде через сервіс ez.osvitavsim.org.ua, який дозволить це зробити з 11 липня.

Міносвіти опублікувало минулого тижня покрокові інструкції по роботі з електронним вступом, що дозволить абітурієнтам без проблем подати документи.

Нагадаємо, 8 липня декана факультету здоров’я людини ДВНЗ “Ужгородський національний університет” та її заступника затримали на хабарі у 5 тис. грн. Вказані кошти викладачі отримали за те, що мали посприяти одному зі студентів, щоб його не відрахували з вишу.

Джерело: gazeta.ua