Житомирські вогнеборці на Кубку України з пожежно-прикладного спорту посіли 2 місце

30 Серпня 2016 09:50

27 серпня у м. Кропивницький стартував Кубок України з пожежно-прикладного спорту. Упродовж двох днів 20 команд зі всієї країни змагались за звання кращих. Основне завдання цього виду спорту – розвивати у рятувальників здібності, що сприяють боротьбі з вогнянимлихом. І саме тут є можливість продемонструвати не лише власну спритність та силу, згуртованість команди і особисту майстерність, а й сутність своєї професії.

Змагання з  пожежно-прикладного спорту включають випробування у наступних видах: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4х100 м, стометрівка з перешкодами та бойове розгортання.Саме останнє випробування стало успішним для житомирських рятувальників.

Під час бойового розгортання команда з семи учасників прокладає магістральну рукавну лінію і струменем води «вражає» мішені у цей момент спрацьовує сигнальний пристрій. Завдяки командній згуртованостіта злагодженості дій, збірна Житомирської області посіла друге місце, упоравшись із випробуванням за 30 с.

До складу нашої збірної увійшли найкращі вогнеборці Житомирщини: Богдан Кухар, Василь Козій, Леонід Данилюк, Ігор Пашолок, Ярослав Чернецький, Тарас Горбатюк та Олексій Федоров. Тренером команди є майстер спорту України з пожежно-прикладного спорту Олександр Носок.

За роки незалежності України це найбільше досягнення житомирських рятувальників у пожежно-прикладному спорті.

Джерело: 1.zt.ua