Паралімпіада 2016: медальний залік і грандіозний успіх України

19 Вересня 2016 16:30

Нагадаємо, що 7 вересня в Ріо-де-Жанейро стартувала Паралімпіада-2016. Збірну України на Паралімпіаді представили 172 спортсмена, які виступили в 15 видах спорту.

Збірна України посіла третє місце в загальнокомандному заліку Паралімпійських ігор 2016 року, які урочисто завершились в Ріо-де-Жанейро. Причому команда України стала третьою як за кількістю отриманих золотих нагород, так і за загальною кількістю медалей.

Лідерство в загальному заліку утримує Китай, який завоював 237 медалей. На другому місці –Великобританія (147 медалей), а третю позицію виборола збірна України, яка має в своєму активі 117 медалей – 41 золоту, 37 срібних і 39 – бронзових.

Паралімпіада 2016

Паралімпіада 2016 © champion.com.ua

25 золотих медалей Україні принесли плавці, ще 4 легка атлетика, по дві настільний теніс і фехтування, по одній нагороді вищої проби дісталися Україні у веслуванні на каное, футболі, велоспорті, велотреку, дзюдо, пауерліфтингу та кульовій стрільбі.

Українці із захопленням спостерігали за нашими спортсменами на Паралімпіаді, всіляко їх підтримуючи. Багато хто відзначає, що збірна паралімпійців показала себе набагато краще спортсменів, які представляли Україну на Олімпіаді в Ріо в 2016 році.

Наших спортсменів привітав також і прем’єр-міністр України, Володимир Гройсман:

Щиро вітаю і дякую українській паралімпійській збірній! Результати змагань для України вражаючі – 117 медалей і третє місце на даний момент серед усіх країн світу! Ви – Герої! Кожен з Вас довів, важка праця і жага перемоги – неодмінно дають результат! Слава українцям!

Також відзначимо, що Паралімпійські ігри в Ріо пройшли без участі російських спортсменів, які на початку серпня були відсторонені від участі в Паралімпіаді за рішенням МПК (Міжнародного паралімпійського комітету) через допінг-скандал.

Джерело: tochka.net