В листопаді в Житомирі відбудеться XІІІ фестиваль документального кіно DOCUDAYS UA

12 Жовтня 2016 16:37

Із 8 по 12 листопада у Житомирі покажуть документальні стрічки у рамках “Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини”.

Це будуть 4 закордонні фільми, які розповідатимуть про помилково засуджених, боротьбу за права жінок, стосунки між батьками та дітьми і дитячі хобі. Також будуть 4 фільми українських режисерів про життя вівчарів у Карпатах, курси української мови на Сході та Півдні України, про те, як журналісти боролися та зберігали документи Януковича. Ще один фільм розповість про Майдан SOS – ініціативу, що юридично підтримувала людей під час і після Майдану.

Молодіжна громадська організація “Сучасний формат” проводить покази фільмів фестивалю Docudays UA із 2009 року. Вже другий рік після перегляду фільмів глядачів запрошують поділитися враженнями від тематики та самого фільму в рамках обговорення та дискусії.

Більшість кінопоказів цьогоріч проходитиме о 15:00, проте відкриття та завершення фестивалю із кінопоказами відбудеться о 19:00.

Вхід на всі перегляди вільний. Усі фільми мовою оригіналу, закордонні фільми – із українськими субтитрами. Кінопокази відбуватимуться у кінотеатрі “Україна” (вул. Київська, 13).

Джерело: 1.zt.ua