Чай − мабуть, найбільш універсальний напій у світі: його люблять усі − від малого до великого, і всюди − в кожній країні світу. Однак традиції і звички подавати і пити цей напій у кожній місцевості абсолютно різні. Десь чай п’ють виключно холодним, а десь навіть додають у нього сіль. Дізнайся, як відбувається чаювання в 20 країнах світу. Коли ти поїдеш в якусь із них − знання тобі знадобляться.
- Япония
Чай “матча” робиться з подрібненого високоякісного листя зеленого чаю.
- Індія
Чай “дарджилінг”. Він вирощується в гірській частині Індії в Гімалаях.
- Великобританія
Британці люблять додавати в чорний чай молоко для кремового кольору.
- Туреччина
Чай подається в маленьких скляних стаканах зі шматочками цукру.
- Тибет
Тибетський чай готують з молоком, маслом яка і сіллю. На смак він гіркий.
- Марокко
Тут дуже люблять пити зелений чай з м’ятою.
- Гонконг
У чай додають згущене молоко, а подають його холодним або зі шматочками льоду.
- Тайвань
Цей чай подається і гарячим, і холодним, головне − кульки з тапіоки.
- США
Тут (як і в Україні) люблять чорний чай з цукром і лимоном.
- Пакистан
Чай “масала” готується зі спеціями і вершковим маслом.
- Таїланд
Тут напій готують з різних тайських трав, молока і льоду.
- Китай
Улюблений чай китайців − “пуер”. Він продається у вигляді щільних кубиків або кульок.
- Єгипет
Тут люблять чорний несолодкий чай. На весіллях подають чай з гібіскусу.
- Монголія
У Монголії чай готують у плоскій металевій каструлі з молоком і сіллю.
- Аргентина
Аргентинці люблять мате − напій, багатий вітамінами і антиоксидантами.
- Південна Африка
Тут п’ють ройбуш − яскраво-червоний чай з м’яким і солодким смаком.
- Мавританія
Мавританський чай п’ють з трьох чашок − від несолодкого до солодкого.
- Малайзія
Спінений чорний чай з цукром і молоком. П’ють його холодним замість десерту.
- Кувейт
У Кувейті п’ють листяний чорний чай з кардамоном і шафраном.
- Катар
У цій країні чай двічі кип’ятять з молоком і тростинним цукром.
Наскільки всі ми різні − настільки і наші традиції відрізняються. Але ж завжди цікаво пробувати нове − так само і ти можеш поекспериментувати з чаєм.