Чи можна зробити суші в домашніх умовах чи, щоб поласувати східною дивиною, доведеться вирушати до суші-бару?
Суші в домашніх умовах готуються не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Звичайно, як у будь-якій новій справі, потрібна певна вправність, але після перших двох-трьох зіпсованих млинців, тобто суші ти наб’єш руку, і справа піде веселіше.
А тим більше веселіше, оскільки tochka.net пропонує тобі приготувати суші в домашніх умовах не прості, а приурочені до страшного свята Хеловіну і зробити їх у вигляді голови Джека. Вийде оригінальна, прикольна і страшна страва на Хелловін.
Суші на Хеловін – інгредієнти:
для суші:
-
200 г рису для суші,
- 100 г слабосолоного лосося,
- 1 лист норі,
- водорості конбу,
- 1 ст. ложка рисового оцту,
- 1 ч. ложка цукру,
- щіпка морської солі,
для подачі:
- бальзамічний оцет,
- васабі,
- маринований імбир.
Суші на Хеловін – приготування:
- Промитий і просушений рис помісти в каструлю, залий водою, додай невеликий шматочок конбу і відвари до готовності.
- Тим часом приготуй рисову заправку. Для цього з’єднай оцет, цукор і сіль і гарненько перемішай до повного розчинення.
- Готовий рис залий заправкою і залиш на 15 хвилин настоятися.
- Рибу поріж тонкими пластинками для суші.
- Мокрими руками сформуй із рису маленькі кульки.
- Кожну кульку-темарі накрий пластинкою лосося.
- Загорни кожен суші темарі в харчову плівку і надай йому форму кульки. Потім плівку зніми.
- З листа норі виріж пики Джека і оформи ними суші темарі.
- Подавай суші на Хеловін з бальзамічним оцтом, васабі або маринованим імбиром.