Готуємо суші до Хеловіну

21 Жовтня 2016 10:34
tochka.net

tochka.net

Чи можна зробити суші в домашніх умовах чи, щоб поласувати східною дивиною, доведеться вирушати до суші-бару?

Суші в домашніх умовах готуються не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Звичайно, як у будь-якій новій справі, потрібна певна вправність, але після перших двох-трьох зіпсованих млинців, тобто суші ти наб’єш руку, і справа піде веселіше.

А тим більше веселіше, оскільки tochka.net пропонує тобі приготувати суші в домашніх умовах не прості, а приурочені до страшного свята Хеловіну і зробити їх у вигляді голови Джека. Вийде оригінальна, прикольна і страшна страва на Хелловін.

Суші на Хеловін – інгредієнти:

для суші:

  • 200 г рису для суші,

  • 100 г слабосолоного лосося,
  • 1 лист норі,
  • водорості конбу,
  • 1 ст. ложка рисового оцту,
  • 1 ч. ложка цукру,
  • щіпка морської солі,

для подачі:

  • бальзамічний оцет,
  • васабі,
  • маринований імбир.

Суші на Хеловін – приготування:

  1. Промитий і просушений рис помісти в каструлю, залий водою, додай невеликий шматочок конбу і відвари до готовності.
  2. Тим часом приготуй рисову заправку. Для цього з’єднай оцет, цукор і сіль і гарненько перемішай до повного розчинення.
  3. Готовий рис залий заправкою і залиш на 15 хвилин настоятися.
  4. Рибу поріж тонкими пластинками для суші.
  5. Мокрими руками сформуй із рису маленькі кульки.
  6. Кожну кульку-темарі накрий пластинкою лосося.
  7. Загорни кожен суші темарі в харчову плівку і надай йому форму кульки. Потім плівку зніми.
  8. З листа норі виріж пики Джека і оформи ними суші темарі.
  9. Подавай суші на Хеловін з бальзамічним оцтом, васабі або маринованим імбиром.