Прикмети на Новий рік 2017

23 листопадаа 2016 11:54

Прикмети на Новий рік 2017 – найрізноманітніші. Одні новорічні прикмети можуть підняти настрій сім’ї і повеселити всю компанію гостей, а інші можуть змусити замислитися і підказати, що на нас чекає найближчим часом. Отже перед тим як зустрічати Новий рік 2017, зверни увагу на прикмети і ритуали, адже численні з них дійшли до нас через кілька поколінь.

  • Прикмети, як зустрічати Новий рік: одяг

Новий рік – свято оновлення, а тому його бажано зустрічати в новому одязі або ж мати деталь туалету чи прикраси, які ти жодного разу до цього не надівала. Чудова прикмета на Новий рік виставити за поріг старе взуття й одяг. Тоді неприємності залишаться в минулому, а прийдешній рік буде вдалим.

  • Прикмети на Новий рік Півня: святковий стіл

Під час зустрічі Нового року Вогняного Півня бажано, щоб на столі в достатку були страви, які припадуть до смаку символу року: з риби, морепродуктів, овочів, зелені, рису та інших круп, а також порційна випічка, ягоди, цитрусові, горіхи, насіння. У центрі новорічного столу бажано поставити блюдце з паростками пшениці. В цьому випадку тобі буде супроводжувати удача, везіння і гарний настрій протягом цілого року.

А ось страви з курки доведеться виключити з новорічного меню 2017. Також Півень не любить міцних напоїв, тож краще віддати перевагу шампанському і вину. Цікава така прикмета: кому в келих потраплять останні краплі з пляшки, тому буде супроводжувати удача круглий рік.

  • Новий рік: прикмети про гроші й образи

На Новий рік вдома обов’язково мають бути гроші, і їх в жодному разі не можна нікому позичати, інакше новий рік буде безгрошовим. Також важливо роздати свої борги, щоб увійти без них у Новий рік і жити в достатку. Ця прикмета стосується не лише грошей і речей, а також “духовних” боргів – якщо ти когось образила або сама тримаєш зло – постарайся у всіх перепросити і простити своїх кривдників.

  • Народні прикмети і ритуали на Новий рік

У передноворічній метушні не дивно, якщо комусь трапиться спіткнутися об поріг. Якщо його зачепила права нога – рік пройде чудово, а ось зачепити поріг лівою ногою по народним новорічним прикметами вважається поганим знаком. Щоб “анулювати” погану прикмету, потрібно тричі покрутитися на місці навколо себе проти годинникової стрілки. Але обережно, щоб взагалі не впасти!

  • Прикмети і ритуали на Новий рік: новорічна ялинка

Не переживай, якщо вбираючи новорічну ялинку ти випадково впустиш іграшку і вона розіб’ється – це на вдачу. Причому, чим більше осколків розлетиться по підлозі, тим багатшим буде рік. Не забудь зібрати осколки, а викидаючи їх, загадай бажання, і воно збудеться.

  • Прикмети на Новий рік 2017: гості

У новорічну ніч не можна відмовляти тому, хто постукає в твій будинок. Жебракові слід подати, а бродячого собаку чи кішку потрібно пустити в будинок і залишити у себе – це хороший знак долі. Проганяючи тварину, ти женеш своє щастя.

А ось у перший ранок Нового року першим до оселі має увійти чоловік, причому не хтось із членів сім’ї, а сторонній – гість, друг, кур’єр або офіційна особа. Така прикмета говорить про те, що в цьому будинку буде щастя протягом усього року.

  • Прикмети на Новий Рік 2017: чистота

Звичайно ж, зустрічати Новий рік потрібно з чистими думками і в прибраному будинку. Наприкінці року, що минає, подумки підведи підсумки, проаналізуй і згадай все хороше і погане, що з тобою сталося, і постарайся не повторювати своїх помилок. За тиждень до Нового Року влаштуй генеральне прибирання, а перед самим святом лише освіжи квартиру, але не підмітай, щоб не вимести благополуччя віником. А ось виносити сміття в Новорічну ніч із дому не варто – це до втрат.

  • Прикмети на Новий 2017 рік Півня: новий віник

Корисне новорічне придбання – це новий віник. Щоб від Нового року в оселі була чистота і оновлення. Оскільки колір новорічного символу – червоний, то обв’яжи свою обновку червоною стрічкою і постав у кутку біля вхідних дверей ручкою донизу. Цей новорічний ритуал принесе статок у твій будинок. Також можна прикрасити дім декоративним віником із трав.

  • Найголовніша прикмета на Новий рік 2017

І нарешті, найголовніша і всім відома новорічна прикмета: як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш! А тому давай радіти, жартувати, сміятися, насолоджуватися життям і не сваритися, щоб весь Новий рік 2017 пройшов у щасті та мирі.

Щасливого Нового року!

Джерело: tochka.net