Водохреща – останній, завершальний етап у низці Різдвяних свят. Нестримні веселощі, народні гуляння, щедрі застілля і широке святкування закінчуються саме на Водохреща. Настав час подумати про душу і пожаліти свій шлунок. Очистившись у водохресній ополонці, саме час зігрітися.
Погода на Водохреща в 2017 році видалася студеною і сніжною. А що може бути краще для душі і приємніше для організму після прогулянки на свіжому морозному повітрі, а можливо, і після купання в крижаній ополонці, якщо ти чи твоя сім’я ризикнули виконати цей давній слов’янський водохресний ритуал!
Тільки уяви: тарілочка паруючої ароматної першої страви – і по всьому організму розливається блаженне тепло, що жене кров і наповнює енергією!
Пропонуємо тобі рецепти чудових супів на Хрещення Господнє – вибирай і готуй на здоров’я і з задоволенням!
Готуємо чудову ситну українську страву з додаванням шматочків тіста, які в процесі варіння набухають і перетворюються на оригінальні мучні вироби – галушки. Хитрість цієї першої страви полягає в тому, що суп із галушками можна їсти без хліба. Адже хлібний виріб (галушки) вже присутні в супі.
Приготуй чудовий густий наваристий гороховий суп із консистенцією пюре і ароматом копченостей. Якщо ти плануєш на вечерю гороховий суп, бажано, щоб горох добре розварився, а для цього його слід заздалегідь замочити в холодній воді.
Спробуй м’який, ніжний, густий і апетитний крем-суп із гарбуза за французьким рецептом. Тарілочка такого ситного і поживного супчика на обід зігріє в холодний день, додасть енергії та здоров’я тобі і твоїй родині.
Ця чудова страва з апетитними м’ясними кульками готується зовсім недовго і дуже просто, а зголоднілий народ подякує тобі за дуже смачне поживне і ситне частування. А як цікаво виловлювати з бульйону м’ясні кульки, які самі просяться в ложку!
Напевно кожна господиня має свої секрети, як вариться борщ. Пропонуємо тобі приготувати справжній, ароматний і наваристий український борщ із яловичиною – результат, безсумнівно, порадує всю родину!
“Суп з яловичиною” – так дослівно з грузинської перекладається харчо. Не будемо відступати від рецепта і візьмемо за м’ясну основу супу яловичину. Кісточка дасть необхідний навар, а спеції – приємну гостроту і пікантність.
Розсольник – це дуже смачний, поживний і корисний суп, що надає заряд бадьорості, і неординарний, здатний порадувати практично будь-яку людину. Саме тому багато господинь пишаються, що знають, як правильно готувати розсольник із перловкою.
Традиційний східний лагман, приготований за класичним рецептом, являє собою ароматну і смачну універсальну страву, яка водночас поєднує і перше, і друге.
Для різноманітності приготуй гарячі насичені ароматні щі з квашеної капусти зі свинячими реберцями. Рецепт простий і доступний для всіх: до нього входять безпосередньо кисла капуста, м’ясо на кістці, цибуля, морква і картопля, плюс улюблені спеції.
Читай найпростіший рецепт, як приготувати гречаний суп. Така пісна перша страва буде корисною для різноманітності для тих, хто хоче приготувати більш легкий варіант обіду. Вариться такий супчик дуже швидко, і протягом 20 хвилин ти отримаєш чудове гаряче частування.