Скільки господинь, стільки й варіантів, як можна приготувати печиво нашвидкуруч. Напевно у тебе також припасено кілька улюблених рецептів цього швидкого десерту.
Така страва прийде на виручку, коли до тебе завітали гості на чай – і ти, не витрачаючи зайвого часу, зможеш здивувати їх несподіваним частуванням, адже готується таке пісочне печиво на маргарині або вершковому маслі дуже швидко.
Готуючи вдома просте пісочне печиво нашвидкуруч, головне – не боятися експериментувати з рецептом. Адже тут можна проявляти фантазію і додавати в ці ласощі найрізноманітніші компоненти.
Сьогодні tochka.net пропонує тобі створити корисне і смачне пісочне печиво нашвидкуруч із улюбленими горішками і насінням.
Пісочне печиво нашвидкуруч – інгредієнти:
- 150-200 г горіхів і насіння,
- 250 г борошна,
- 200 г вершкового масла,
- 1 яйце,
- 100 г крохмалю,
- 70 г цукру,
- 10 г розпушувача,
- 1 ч. ложка лимонної цедри,
- щіпка солі.
Пісочне печиво – рецепт приготування:
- Для такого печива на швидкоруч добре підійде улюблене насіння – соняшникове, гарбузове, а також горішки – волоські, кеш’ю, мигдаль, фундук. Можна взяти один вид або суміш – за смаком. Горіхи і насіння трохи підсуши, можна навіть обсмажити.
- Змішай сухі інгредієнти: борошно, крохмаль, сіль і розпушувач.
- Всип суху суміш у розм’якшене масло і ретельно перемішай.
- Розбовтай яйце з цукром, влий його в тісто і перемішай.
- Всип у пісочне тісто для печива насіння, горішки, лимонну цедру і акуратно заміси. Воно має бути пластичним і трохи прилипати до рук.
- Постав тісто на 20-30 хвилин у холодильник.
- Розкачай охолоджене тісто в пласт, виріж за допомогою формочок або ножем печиво довільної форми. Змасти маслом деко і виклади на нього печиво.
- Випікай печиво у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-30 хвилин. Таке печиво на швидкоруч смачне як відразу з пилу з жару, так і остигле (якщо долежить).
Смачного!