Одеський міжнародний кінофестиваль 2017: оголошені перші імена членів журі

22 Березня 2017 10:28

Роман Бондарчук та Наталія Ворожбит стануть членами журі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Члени журі: Ворожбит і Бондарчук
Члени журі: Ворожбит і Бондарчук

Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив перші імена членів журі 2017 року. Ними стали кінорежисер Роман Бондарчук і драматург Наталія Ворожбит.

Члени журі Одеського кінофестивалю 2017: Бондарчук

Члени журі Одеського кінофестивалю 2017: Бондарчук © facebook

Роман Бондарчук стане членом журі Конкурсу європейських документальних фільмів. Його стрічка “Крос” отримала Золоту пальмову гілку на Каннському кінофестивалі 2011 як кращий короткометражний фільм. А документальне кіно “Українські шерифи” отримали спецприз журі основного конкурсу Амстердамського міжнародного кінофестивалю і висувалися від України на премію “Оскар”.

Члени журі Одеського кінофестивалю 2017: Ворожбит

Члени журі Одеського кінофестивалю 2017: Ворожбит © facebook

Наталія Ворожбит увійде до складу журі Національної конкурсної програми. Наталія — ​​яскравий представник “нової” української драматургії, режисер, сценарист, співзасновник проекту “Театр переселенця”. Стрічка “Школа №3”, що отримала Гран-прі конкурсу Berlinale Generation 14 plus на 67-му Берлінському міжнародному кінофестивалі, створена на основі документальної постановки “Миколаївка” Наталії Ворожбит і Георга Жено в “Театрі переселенця”. На сьогоднішній момент Наталія зайнята як сценарист в таких амбітних проектах як “Киборги” режисера Ахтема Сейтаблаєва і “Ворошиловград” за романом Сергія Жадана режисера Ярослава Лодигіна.

8-й Одеський міжнародний кінофестиваль традиційно пройде влітку, з 14 по 22 липня 2017 року. Абонементи на фестиваль вже у продажу.

Джерело: tochka.net