Куди поїхати на травневі свята в Україні?

18 Квітня 2017 11:31

Як ти найчастіше проводиш час травневих свят? Це або шашлики на дачі в компанії сім’ї і друзів, або відпочинок від людей вдома на самоті (не беручи до уваги книги, фільми та Інтернет), або поїздка в будь-яке інше місто, країну. Давай візьмемо на озброєння останній варіант і спробуємо скласти маршрут куточками України, яка неймовірна красива навесні. Нижче ти зможеш почитати про 7 природних пам’яток нашої країни і вибрати ті напрямки, де ще не бувала, але безумовно хочеш побувати.

  • День народження Львова

Куди поїхати на травневі свята в Україні

Львів   © Depositphotos

Травневі свята − це час, коли львів’яни святкують день народження свого міста. Традиційно 1-3 травня на площі Ринок проходить щорічний фестиваль “День батяра”. До речі, в минулому році він зібрав близько 15 тисяч осіб. І ще. У ці дні у Львові пройде фестиваль писанок. В рамках цього арт-проекту ти зможеш побачити величезні розписні яйця.

  • Розлив Десни в Новгороді-Сіверському

Куди поїхати на травневі свята в Україні

Розлив Десни в Новгород-Сіверському     © flickr.com/belyaev

Новгород-Сіверський знаходиться в Чернігівській області. Тільки в травні ти можеш побачити тут чудове видовище − розлив Десни. Така картина відкривається від стін стародавнього Спасо-Преображенського монастиря, заснованого в 11 столітті. Відвідай також музей, присвячений “Слову о полку Ігоревім”. За однією з легенд саме в цьому монастирі плакала Ярославна, тут навіть встановлений їй пам’ятник.

  • Гуцульський Великдень в Коломиї

Куди поїхати на травневі свята в Україні

  Великдень у Коломиї   © Depositphotos

Якщо захочеш побачити найбільшу в Україні писанку, вирушай у містечко Коломия на Івано-Франківщині. Будівля єдиного в світі музею писанки побудована у формі величезного пасхального яйця заввишки в 13 метрів. Тут зберігається понад 6 тисяч експонатів.

  • Вижницький національний парк у Карпатах

Куди поїхати на травневі свята в Україні

  Вижницький національний парк   © npp.cv.ua

Буковина навесні прекрасна, ти ж знаєш. Гірський ландшафт, скелясті обриви і урочища, струмки і водоспади − все це чекає на тебе у Вижницькому парку. Територія Вижницького національного парку величезна, сюди ж входять і знамениті печери Довбуша. Вибери один з маршрутів, запропонованих адміністрацією парку.

  • Рафтинг на Черемоші

Куди поїхати на травневі свята в Україні

  Рафтинг на Черемоші   © Depositphotos

Відпочинок для екстремалів. Початок травня, до речі, найкращий час для рафтингу на Черемоші в Карпатах, так як річка найбільш повноводна в цей час. Маршрути в основному починаються від селища Дземброня (65 км від Яремче). Для сплаву можна вибрати надувний човен-рафт, байдарку, човен-каяк або найбільш безпечний катамаран.

  • Сплав по Дністровському каньйону

Куди поїхати на травневі свята в Україні

  Дністровський каньйон   © Depositphotos

 

Найдовший каньйон в Україні − Дністровський. Тягнеться він на 250 км. Місце ідеально підходить для сплаву навіть новачкам: течія Дністра неспішна і можна повноцінно насолодитися красою природи: скелястими схилами, реліктовими лісами і водоспадами.

  • Буцький каньйон

Куди поїхати на травневі свята в Україні

  Буцький каньйон © wikimedia.org

 

У Черкаській області є унікальне місце − Буцький каньйон на річці Гірський Тікич. Гранітним схилам вже близько двох мільярдів років. Але водоспад в каньйоні − справа рук людини: колись тут будували першу в Україні ГЕС, тепер вода живописно стікає з того, що залишилося від греблі.

Джерело: tochka.net