Більше сотні житомирян на Михайлівській приєдналися до акції «Велосипедом на роботу». ФОТО

25 Квітня 2017 13:22

Офісні працівники, чиновники, студенти, представники творчих професій та багато інших житомирян 25 квітня долучилися до акції «Велосипедом на роботу», яка о 8 ранку стартувала на Михайлівській.

Для учасників, які зареєструвалися передбачена ранкова кава і сухий сніданок у подарунок від спонсорів, а також організатори подбали і про більш цінні призи, розіграш яких провели під кінець заходу.

Поліцейські розповідають про ПДР для велосипедистів і найпоширеніші порушення та міфи щодо велосипедистів на дорогах, серед присутніх поширюють інформаційні матеріали, пропонують зробити «селфі», приєднатися до інших велоакцій та велопроектів, які проходять у Житомирі.

Зокрема, протягом місяця у місті визначать велороботодовця. Про це розповідає під час акції уповноважений з питань велосипедного транспорту Житомирської міської ради Олександр Папірний. Каже, що співробітники компаній, установ можуть поділитися інформацією щодо того, як їх керівник заохочує користуватися велосипедом і створює усі умови для цього.

Також Папірний пропонує скористатися додатком «Modalyzer», який допомагає відслідковувати мобільність житомирян.

На акції також присутні заступники міського голови Матвій Хренов та Дмитро Ткачук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук. Приїхав на своєму двоколісному на Михайлівську і народний депутат ВРУ Борислав Розенблат.

«Підтримав акцію «Велосипедом на роботу». До міської ради дістався велосипедом. Отримав масу задоволення, – прокоментував міський голова Житомира Сергій Сухомлин. – Житомир тільки починає розвиватися у напрямку велоруху. Радий, що нещодавно у місті з’явився уповноважений з велотранспорту. Цю посаду обіймає депутат Радомишльської міськради Олександр Папірний. Саме ця людина буде популяризувати та розвивати велорух у нашому місті. У минулому році в Житомирі встановили більше 100 велопарковок. У нових міських проектах ми обов’язково враховуватимемо велодоріжки та розвиватимемо інфраструктуру для екологічного транспорту. Їздити велосипедом – це зручно, швидко, модно і корисно».

Організатори акції «Велосипедом на роботу» в Житомирі: Клуб велосипедистів “ВелоЖитомир” за підтримки Житомирської міської ради та партнерів заходу.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua