Найчастіше під шашликом мають на увазі м’ясо. Проте не м’ясом єдиним живе на пікніку людина. Іноді хочеться і різноманітності навіть у такому суто м’ясному заході.
На допомогу гурманам приходять овочі та гриби, зокрема печериці. Це абсолютно безпечні гриби, оскільки вирощуються вони штучно, та й доступні протягом усього року, а не тільки осіннім днем – після дощику в четвер.
Спробуй урізноманітнити меню на пікнік на природі і запекти мариновані шампіньйони на мангалі. Готуються такі грибочки буквально лічені хвилини і виходять незмінно смачними, соковитими й ароматними. Головне – перед тим як готувати шампіньйони на мангалі, це правильно замаринувати гриби, щоб вони не встигли втратити вологу в процесі запікання.
Щоб приготувати на пікнік на природі закуску з шампіньйонів, тобі знадобиться:
- 1 кг печериць,
- 4 ст. ложки оливкової олії,
- 2 ст. ложки соєвого соусу,
- 1 ч. ложка хмелі-сунелі,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Грибна закуска на пікнік на природі – рецепт приготування:
- Перед тим як замаринувати печериці, гарненько промий їх під проточною водою, очисти від сміття і обсуши.
- З’єднай хмелі-сунелі, чорний мелений перець, сіль, соєвий соус, оливкову олію і перемішай.
- Поклади в маринад гриби і залиш маринуватися на 2 години.
- Потім нанизай гриби на шампури і готуй мариновані печериці на мангалі до рум’яного кольору приблизно 10-15 хвилин, періодично перевертаючи і поливаючи маринадом.
- Подавай шашлик із печериць гарячим з овочами і зеленню.