Важко підібрати більш вдалий гарнір до м’яса або риби, а тим більше на природі, ніж підрум’янені, соковиті й апетитні овочі на багатті, пропахлі димом і улюбленими спеціями. І навіть без м’яса і риби, а просто з картоплею або скибочкою хліба овочі на багатті – чудова і самодостатня страва.
Ми пропонуємо приготувати овочеве асорті. Які саме запікати овочі на багатті, ти можеш вирішити сама, виходячи зі своїх смаків і бажання. Це може бути що завгодно і в будь-якій кількості: болгарський перець, помідори, цибуля, гриби, кукурудза, спаржа, кабачки, баклажани. Експериментуй і насолоджуйся натуральним смаком!
Овочі на багатті – інгредієнти:
- кабачок,
- баклажан,
- болгарський перець,
- помідор,
- кукурудза в качанах,
- спаржева квасоля,
- печериці,
- цибуля,
- часник,
- лимонний сік,
- оливкова олія,
- соєвий соус,
- спеції (чорний мелений перець, духмяний перець, коріандр, паприка),
- сіль.
Овочі на грилі – приготування:
- Щоб овочі на багатті вийшли особливо смачними, вибирай найбільш свіжі і молоденькі плоди – з м’якою шкіркою і нетвердим насінням. Всі овочі гарненько помий і почисти.
- Цибулю поріж великими кільцями. Болгарський перець поріж смужками на 4-5 частин. Баклажан і кабачок поріж кружечками приблизно по 1 см. Помідори поріж часточками. Кукурудзу поріж широкими кружками. Подрібни часник.
- Розклади всі підготовлені овочі на грати і відправляй на вогнище, точніше – на гаряче вугілля. Обсмажуй овочі на багатті приблизно по 3-5 хвилини з кожного боку до готовності. Більш ніжні і м’які овочі будуть готові раніше, інші потримай трохи довше.
- Гарячі овочі посип часником, щоб вони просочилися часниковим ароматом.
- Приготуй заправку для овочів. Для цього лимонний сік змішай із соєвим соусом, спеціями, сіллю і заправ оливковою олією.
- Теплі овочі залий заправкою, акуратно перемішай і залиш, щоб вони трохи охолонули і просочилися.
Смачного!