Житомирські університети у рейтингу «Топ-200 Україна»

31 Травня 2017 16:24
Вже одинадцятий раз поспіль визначають щорічний університетський рейтинг «Топ-200 Україна».
За цей час він став визнаною системою незалежного оцінювання діяльності університетів для академічної спільноти, роботодавців і українського суспільства в цілому. Вихідні дані для визначення вказаного рейтингу були надані безпосередньо університетами та отримані з незалежних Web – ресурсів.

До національного рейтингу увійшли лідери української освіти, які щороку покращують показники своєї академічної діяльності, підсилюють зв’язки з ринком праці, беруть активну участь в міжнародній діяльності, відзначаються різними міжнародними рейтинговими системами. Переважна більшість ВНЗ у рейтингу «Топ-200 Україна» за останні 10 років показують позитивну динаміку їх роботи.

У рейтингу «Топ-200 Україна» потрапили і житомирські університету. Зокрема, найвищу позицію наразі займає Житомирський державний технологічний університет. У нього 120 місце в таблиці. За останні кілька років у технологічному університеті обрали нового ректора. Ним став Віктор Євдокимов.

Також в університеті з’являються нові спеціальності, активно налагоджують співпрацю із підприємствами регіону, презентують власні розробки. У минулому році в ЖДТУ відкрили Центр розвитку професійної кар’єри, оновлену їдальню, а цьогоріч – дві сучасні лабораторії та облаштували лаунж-зону під відкритим небом для відпочинку студентів і співробітників. У ЖДТУ є також іноземні партнери, а студенти можуть отримувати «подвійні дипломи».

Житомирський державний університет ім.І.Франка у рейтингу другий серед місцевих ВНЗ, а загалом – 125 серед вітчизняних. Вже тривалий час навчальним закладом керує ректор Петро Саух.

Університет має міжнародних партнерів, бере участь у різноманітних проектах. Студенти ЖДУ ім.І.Франка мають значні спортивні та наукові досягнення, в університеті відзначають кращих і проводять різноманітні культурні заходи різного рівня.

Житомирський національний агроекологічний університет займає у рейтингу «Топ-200 Україна» 147 місце. Очолює ЖНАЕУ вже кілька років ректор Олег Скидан. В агроуніверситеті теж з’являються нові спеціальності.

У минулому році там презентували еколого-рекреаційний проект «Відродження», що передбачає створення на території плодового саду (Ботсаду) майданчиків для спортивних занять, прогулянок і відпочинку житомирян та гостей міста. У ЖНАЕУ проводяться численні міжнародні конференції, а студенти проходять стажування за кордоном, університет є учасником міжнародних проектів та програм, де значна увага приділяється органічному виробництву продукції, тощо.

Нагадаємо, що 2 червня ЖНАЕУ урочисто відзначатиме своє 95-річчя.

Джерело: 1.zt.ua