Фотоекскурсія Ботанічним садом у Житомирі. ФОТО

3 Серпня 2017 11:06

Ботанічний сад у Житомирі створено у 1933 році. Студентами та викладачами нинішнього агроекологічного університету були закладені перші ділянки природоохоронної території.

За час свого існування Ботсад став візиткою та гордістю міста. Його плекають й доглядають вже більше 80 років, і головне завдання – зберегти природню та унікальну красу цієї території.

У Ботанічному саду зосереджено більше півтисячі видів, форм і сортів деревних рослин й понад 1000 видів трав’янистих рослин.

Представлено ягідні, овочеві, технічні лікарські, декоративні та інші види дерев. Зростають тюльпани, магнолії та фруктові дерева. Все це неодмінно має стати надбанням наступних поколінь, адже таких місць у Житомирі більше нема. Подібний Ботанічний сад є далеко навіть не в кожному великому місті країни, тому житомирянам варто якомога бережніше ставитися до цього природнього надбання.

«Зелена скарбниця Поліського краю» — саме так по праву називають Ботанічний сад: навчальну та науково-дослідну базу Житомирського національного агроекологічного університету. Науковці проводять дослідження теоретичних та практичних аспектів акліматизації плодових, кормових й декоративних рослин. Вивчаються екологічні особливості насіннєвого та вегетативного розмноження різних видів.

На базі саду студенти проходять навчальну практику. Разом з тим, віднедавна відвідати Ботанічний сад житомиряни та гості міста можуть у визначені дні та час, сплативши за вхід 25 гривень

Джерело: 1.zt.ua