Олександр Федоренко: восени на українців очікує перезавантаження Уряду та ймовірний розвал коаліції

31 Серпня 2017 13:09

Перезавантаження Кабінету міністрів відбудеться однозначно, і від успішності політичних домовленостей між Банковою та  керівниками парламентських фракцій  буде залежати збереження діючої у Верховній Раді коаліції. Якщо політичні амбіції деяких політиків не будуть задоволені, українці можуть очікувати на розвал коаліції та  на дострокові парламентські  вибори.

Так вважає політолог, керівник Київського осередку політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко.

На його переконання, наразі немає  сенсу затягувати процес з призначенням очільників  до Міністерства агрополітики та продовольства, Міністерства інформполітики, призначення голови НБУ. До того ж є інформація про зміну керівників деяких міністерств, на посади яких вже є претенденти від депутатських фракцій.
«На сьогодні ми знаємо про відсутність у коаліції 226 депутатів, та про конфлікти всередині коаліції,  і якщо перезавантаження Уряду і призначення на ключові посади нових осіб відбуватиметься деструктивно, цілком очевидно що нинішня коаліція розвалиться. Відповідно, можем отримати  дострокові вибори до Парламенту», – вважає Федоренко.

Також відомо, суд відмовив у задоволенні позову Голови політичної партії «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» до Голови Верховної ради Андрія Парубія щодо зобов’язання останнього оприлюднити списки учасників коаліції.

Джерело: znaj.ua