У Житомирі дизайнери та фотографи створили тематичне видання про місто

4 Вересня 2017 13:18

“Ми нарешті закінчили роботу над першим номером Зін RYE EYE. Більш ніж півтора року тому ми його задумали, і тільки зараз вдалося все реалізувати. Це видання про наше місто і про людей в ньому. Таке собі візуальне дослідження, над яким працювали житомирські фотографи і дизайнери.

Якщо коротко, то перший номер “ZHYTOMYR COSMODREAM” буде про Житомир в космосі і космос в Житомирі і житомирянах, – поділився на своїй сторінці в соцмережі житомирський фотограф Олексій Лубягін. – І найголовніше! Презентація цього зіну відбудеться в День міста.  Але всі подробиці трошки згодом. Обкладинка і кілька розворотів для затравки”.

“Наш зін про Житомир. Він не претендує на будь-яку об’єктивність, а лише є результатом роботи багатьох голів і сердець, – пишуть про своє видання дизайнери та фотографи. –  Всі міста дуже різні. Як різні люди, що в них проживають.

Місто впливає на людей, і люди на своє місто. Ця взаємодія реалізована у топонімах, стінах, квітниках, кущах, одязі, вікнах, дверях, смітниках, забудові тощо. Це все складає певну ідентичність міста і його жителів.

Люди звикають до простору, в якому живуть: будь-які об’єкти і фактури стають фоном, ми не затримуємо на них свої погляди і думки або не бажаємо цього робити. Не важливо, потворний і чужорідний той об’єкт, чи гармонійний і доречний. Але саме ці все і є справжнім містом, а не купка шаблонних уявлень про нього.

Наш зін — це колективна спроба поглянути на Житомир одночасно з середини і ззовні. Ми хочемо візуально дослідити рідне місто, дослідити взаємодію між ним і людьми, зафіксувати трансформації, що в ньому відбуваються, звернути увагу на об’єкти повз які ми проходимо кожного дня і які формують нашу культуру, цінності і спосіб мислення”.

Джерело: 1.zt.ua