Прапор у небі, повітряна куля, байкери, фаєр-шоу, виступ оркестрів та зірок: Житомиру-1133. ФОТОРЕПОРТАЖ

13 Вересня 2017 12:53

З  нагоди Дня міста 9 вересня на майдані Соборному відбувся Третій Всеукраїнський фестиваль військових духових оркестрів «Ми єдині!».

На початку заходу житомирян та гостей міста привітала секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж:
«Духові оркестри зараз займають величезне місце в житті нашої країни. Адже вони піднімають патріотизм українського бойового духу. Як кажуть, народ і армія – єдині. Я впевнена, перемога буде за нами, перемога настане і буде мир та спокій над нашими головами. Зі святом Житомиряни та гості міста. Миру, добра та затишку у ваших домівках».
Цього року участь у фестивалі взяли 12 військових духових оркестрів всіх родів військ Збройних сил України з Житомира, Києва, Одеси, Вінниці, Кременчука, Чернігова та Бердичева.
Розпочався ж фестиваль гранд – парадом оркестрів, що рухались від стадіону «Спартак» по вулиці Київській до майдану Соборного.
Також  свою майстерність продемонстрували вихованці школи хореографічного мистецтва «Сонечко» і артисти Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Івана Кочерги.
Приємним подарунком для житомирян стала жовто – блакитна куля, яку запустили в небо, вітання від байкерів “Залізного дракона” та гелікоптер із прапором України над центром міста.
 
Читайте також: Відеороботи переможців  переможців конкурсу «Житомире! Я люблю тебе!»  до Дня міста-2017
Завершенням святкувань став гала-концерт за участі зірок української естради на майдані ім. С.П. Корольова. Для житомирян та гостів міста виступили Анастасія Приходько, ALYOSHA, KADNAY. Хедлайнером заходу став відомий український виконавець Pianобой:
“Житомир – це чудове, тихе і спокійне місто – тут чудово ростити дітей. Я дуже радий що моє дитинство пройшло у Вінниці. Вінниця з Житомиром багато чим схожі і мені здається, що ростити дітей тут, набагато краще ніж у Києві. Вам сильно пощастило”.
Під час свого виступу Анастасія Приходько зізналася, що за 10 років своєї творчості, у Житомирі виступила вперше, втім уже вважає це місто найзатишнішим в країні. Також співачка подякувала десантникам 95 бригади і вклонилася їм. Виконавши композицію “Герої не вмирають” подякувала усім, хто наближчає спільну перемогу і вшанувала тих, хто загинув за Україну.
Фото Андрій МОРОЗОВ
 
 
 
Джерело: 1.zt.ua