У Житомирі відзначать День захисника України та День козацтва: програма заходів та локації

6 Жовтня 2017 15:48

З нагоди відзначення Дня українського козацтва, свята Покрови та Дня захисника України у Житомирі запланована насичена програма заходів.

Серед запланованого – презентація художнього міжрегіонального пленеру, фотовиставки та фестиваль, святкові концерти. Заходи проводяться з метою гідного вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, а також з метою сприяння розвитку народної творчості і відродження національних традицій, естетичного виховання сучасного покоління, пропагування мистецьких здобутків України.
Крім того, у рамках відзначення Святої Покрови 14 жовтня відбудеться «Покровське весілля на Замковій» за участю молодят Володимира і Тетяни. Одруження відбудеться за давніми українськими традиціями та обрядами.
У програмі «Покровського весілля на Замковій»:
– реконструкція обряду одруження зі справжніми молодятами за стародавніми українськими традиціями;
– фут – корт у вигляді весільного намету;
– виступи відомих фольклорних колективів міста та області;
– виступ фолк-рок-гурту «DrymbaDaDzyga»
– показова тематична реконструкція козацького устрою та побуту;
– майстер-класи з народної творчості;
– ярмарок ковалів та гончарів, інших видів українського ремісництва та творчості;
– загальноміська акція «Житомир вишиваний»;
– приготування та частування фірмової страви на Покрову;
– тематичні фотозони.
Довідково: 14 жовтня  – День Українського козацтва. Свято відзначається щорічно 14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці. Також  відповідно до Указу  Президента України  від 14 жовтня 2014 року № 806/2014 цього дня  відзначається і державне свято –  День захисника України.
Джерело: 1.zt.ua