Як прокидатися рано і залишатися бадьорим?

23 Лютого 2018 09:27

Перефразовуючи відомий вислів «Як зустрінеш Новий рік , так його і проведеш», можна з повною впевненістю стверджувати – як зустрінеш новий день, так його і проведеш.

Ранок , що починається бадьоро і з посмішкою, – багато в чому запорука успішного продовження дня. Саме тому так важливо зустрічати новий день у доброму настрої і з вірою в те, що сьогодні все складеться чудово! У цьому вам допоможуть кілька простих порад, слідуючи яким, ви зможете правильно почати свій день.

Отже,

Порада 1 – почніть готуватися до наступного дня з вечора

Для цього вам необхідно, перш за все, заздалегідь спланувати ваш вечірній час, вирішити, чим і в якій послідовності ви будете займатися. Постарайтеся з вечора приготувати все необхідне для завтрашнього дня. Продумайте і підготуйте ваш завтрашній гардероб, а також гардероб ваших домочадців; приготуйте їжу, яку потрібно взяти з собою; складіть план наступного дня – на чому необхідно зосередити увагу, що не забути.

Обов’язково чергуйте виконання справ з хвилинами відпочинку. У такому разі до кінця дня ви не будете відчувати себе виснаженою, і на час відходу до сну у вас ще залишиться певний запас енергії і сил. Це допоможе вам наступного ранку прокинутися виспавшись і відпочивши.

Порада 2 – подбайте про повноцінний сон

Якість сну, безумовно, впливає на те, з якими думками і в якому настрої ми прокидаємося вранці. Тому так важливо забезпечити собі спокійний і здоровий сон, під час якого ви зможете максимально відпочити і набратися сил. Як же це зробити?

Почнемо з вечірньої трапези. Найкраще вечеряти за кілька годин до сну, щоб не лягати спати на повний шлунок. Інакше організму доведеться всю ніч посилено «працювати» замість того, щоб відпочивати і зберігати запаси енергії для подальшого дня. Крім того, вечеря перед тим, як лягти спати, може стати причиною неспокійного сну і частого прокидання. Що стосується вибору продуктів, у вечірній час краще віддати перевагу легкій їжі – овочам, фруктам, молочним продуктам, а вживання продуктів, багатих вуглеводами (макарони, крупи, борошняні вироби), а також тваринними білками (м’ясо), варто обмежити. Небажано також вживання алкоголю та продуктів, багатих кофеїном (кава, шоколад, міцний чай).

Перед відходом до сну приділіть якийсь час (20-30 хвилин) підведенню підсумків дня. Виділіть позитивні моменти дня, запишіть їх. Подумайте про те, що не вийшло і як це можна виправити. Підведення підсумків допоможе вам заспокоїтися, привести свої думки в порядок і лягти спати з відчуттям того, що на минулий день поставлена ​​крапка.

Перед тим, як заснути, подякуйте Богу за ті блага, якими він вас обдаровує, і дайте собі установку прожити завтрашній день цікаво і з максимальною користю. Налаштуйтеся на легке пробудження зранку, проговоріть кілька разів час пробудження і уявіть, з якою радістю ви зустрічаєте новий день.

Порада 3 – насолодіться першими хвилинами після пробудження

Прокинувшись вранці під звуки будильника, який увірвався в наш мирний сон, ми стрімко схоплюється з ліжка і відразу приступаємо до виконання справ, які потрібно встигнути зробити за ранок. Однак, зробивши з вечора всі необхідні приготування, ми зможемо дозволити собі після пробудження поніжитися пару хвилин в ліжку, побажати собі доброго ранку і відмінного дня, уявити, що все, задумане на сьогодні, здійснилося. І тільки після цього спокійно встати і приступити до справ.

Спробуйте почати ваш день з декількох хвилин задоволення! Не кидайтеся негайно у вир життя, дайте собі час підготуватися до нового дня, налаштуйтеся на хвилю удачі і хорошого настрою.

Порада 4 – знайте, заради чого ви прокидаєтеся

Наявність конкретної цілі, до реалізації якої ми прагнемо, – ось основна рушійна сила в нашому житті. Для того щоб зустріти новий день з радістю і нетерпінням, нам необхідно розуміти, заради чого ми проживаємо цей день, куди він нас веде. Як тільки ми усвідомлюємо, куди прямуємо, ми зможемо щиро радіти кожному дню, бо він наближає нас до заповітної мети.

Щоб зрозуміти, до чого ви прагнете, спробуйте уявити, якою б ви хотіли бачити ваше життя через п’ять років. Виходячи з цього, визначте, які кроки вам необхідно зробити, щоб бажане стало дійсним. А після цього спробуйте скласти план найближчого дня таким чином, щоб він допоміг вам рухатися вперед до досягнення поставленої мети.

Джерело: poradnyk.com