Пенсійний збір при купівлі валюти відмінять, але не для всіх

2 Червня 2015 12:38
businessua.com

businessua.com

При купівлі валюти деяким українцям більше не доведеться платити пенсійний збір – відповідне розпорядження було підготовлено Кабміном.

Скасування пенсійного збору стосується тих українців, які купують валюту для погашення кредитів. Фізичні особи, які купують валюту для власних потреб, сплачують збір у готівковій формі, пишеться в новій редакціїпостанови. При безготівкових операціях збір не сплачується. Паралельно змінилися правила і для тих, хто купує дорогоцінні метали. Платити збір доведеться тим, хто, купуючи метал, подає до держпідприємства на здійснення таврування. Збір прив’язується до чистоти і вартості металу. Також, відбулося збільшення розмірів пенсійного збору – замість 0,5% потрібно відраховувати 2%. Якщо здійснюється продаж виробів з дорогоцінного металу, то збір до ПФ становить 5%, а якщо паралельно здійснюється і таврування, то 10%.

Уряд підрахував, що на цих зборах в цьому році казна заробить трохи менше 2,5 млрд. грн. При цьому в бюджеті закладено дохід за цією статтею на рівні 9,15 млрд. грн.

Джерело: BusinessUA.Com