“Олімпійський день” у Житомирі відзначать забігом

17 Червня 2015 12:07
gazeta.lviv.ua

gazeta.lviv.ua

З нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету та проведення всесвітнього заходу – Олімпійський день Національний олімпійський комітет України спільно зі своїми місцевими осередками вже 21 рік поспіль проводить низку спортивно-масових заходів у всіх регіонах нашої країни за участю керівників органів державної влади і місцевого самоврядування, представників державних установ та громадських організацій, відомих спортсменів, тренерів, учнів спортивних та загальноосвітніх шкіл, студентської молоді та любителів спорту.

Протягом червня в містах і районах області будуть проведені масові спортивно-видовищні змагання з видів спорту, конкурси, вікторини на олімпійську тематику та інші заходи.

В Житомирі головний масовий захід Олімпійського дня відбудеться 18 червня 2015 року на майдані імені Сергія Павловича Корольова о 10:00.

В програмі свята пробіги на дистанціях:
30-50м – дошкільнята
500м – школярі 7-14 років
1000м – школярі 15-17 років
1000м – студентська молодь
1000м – спортивні аматори та ветерани
1000м – люди з обмеженими можливостями

А також відбудуться показові виступи спортсменів та аматорських колективів, конкурс малюнку на асфальті, інші заходи.

Олімпійський день проходить в дні, коли в м. Баку тривають І Європейські ігри в яких приймає участь збірна команда України і в її складі 6 спортсменів нашої області, а саме: Єлістратова Юлія (триатлон), Мартиненко Єгор (триатлон), Степаненко Олександра (триатлон), Цуркан Віталій (веслування на байдарках), Рябченко Тетяна (велоспорт), Лавренчук Тетяна (вільна боротьба).

З 20 по 21 червня в м. Чебоксари (Російська федерація), проходитиме командний чемпіонат Європи з легкої атлетики і дуже приємно, що в цих престижних змаганнях також приймають участь два спортсмени нашої Житомирщини. Це майстер  спорту України міжнародного класу Марія Шаталова та майстер спорту України Назар Дзюбенко.

Олімпійський день – це справжнє родинне свято, яке об’єднує усю країну, поширює ідеї олімпізму, пропагує здоровий спосіб життя та фізичну культуру і спорт.