Українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» завітала до Житомира

18 Червня 2015 19:44
1.zt.ua

1.zt.ua

Українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» 17 червня завітала до Житомира. Бігуни стартували зі столиці країни 5 червня і вже встигли побувати в Чернігові, Лубнах, Золотоноші, Черкасах, Каневі та Сквири, а попереду в них маршрут до Новоград-Волинська, Старокостянтинова і Хмельницького.

Загалом тривалість пробігу  команди становитиме 16 днів і за цей час вони подолають 1140 км.

В Житомирі команду зустрічали біля Музею космонавтики, де учасники естафети знайомилися із місцевими молодими спортсменами, передавали їм факел та фотографувалися. Далі на гостей чекала екскурсія Музеєм і знову дорога.

Варто відзначити, що у складі команди відстань долатимуть 20 осіб, що представляють різні регіони країни. Їх вік  – до 61 року.

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, гармонійного співіснування народів у світі та дружби між ними.Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі.

Захід  проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 28 років. В Україні «Всесвітній біг за ради гармонії» проводиться з 1991року. За цей час палаючий факел тримало близько 340 000  українців, які подолали понад 50 000 км. Засновник бігу — відомий громадський і мистецький діяч, філософ і спортсмен Шрі Чинмой (1931-2007). У міжнародній естафеті беруть участь більше 100 країн на 6 континентах, які разом долають більше 60 000 км.

Юлія ДЕМУСЬ

Джерело: 1.zt.ua