Міністр охорони здоров’я відвідав Житомир

19 Червня 2015 11:20
1.zt.ua

1.zt.ua

Під час візиту Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі в конгрес-центрі інституту медсестринства зустрівся з медичними працівниками, керівниками місцевих органів влади, самоврядування та представниками засобів масової інформації щодо інформаційно-роз’яснювальної роботи з реформування.

Про це інформує прес-служба ОДА.

Під час зустрічі Міністр розповів про реформи, які вже сьогодні почали діяти в Житомирські області, та зазначив, що стратегічними завданнями МОЗ є фінансування системи охорони здоров’я, забезпечення ліками та охорона здоров’я, а саме доступність, безпека та раціональне використання.

Велику увагу Олесандр Квіташвілі приділив питанню зарплати медпрацівникам. Зміна принципу оплати праці персоналу ЗОЗ, тобто  від фіксованої оплати за штатним розкладом до оплати  за надані послуги, які надаються за контрактом між ЗОЗ і співробітником. Іншими словами зарплата медиків буде залежати від обсягу наданих послуг та їх професіоналізму.

«Лікар, який лікує 50 пацієнтів, буде отримувати зарплату в 50 разів більше, аніж той, хто лікує одного. Ті, хто працює добре, будуть отримувати більше, а ті, хто погано – мінімальну ставку», – розповів Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі.

Також під час зустрічі обговорювалися питання щодо забезпечення  фінансування медикаментами та необхідним обладнанням у зоні АТО. На що Міністр відповів: «Минулого тижня я їздив до Маріуполя, Сєверодонецька і розмовляв з лікарями та головами рад. Ми обговорили що потребують лікарні, яке обладнання та медикаменти потрібні негайно».

Вкінці Міністр охорони здоров’я привітав медпрацівників з наступаючим професійним святом та нагородив почесною грамотою МОЗ медиків Житомирщини.

По закінченню зустрічі відбулася прес-конференція, під час якої Міністр на запитання преси що до заміни застарілого обладнання в центрах крові відповів що літом відбудеться аналіз всіх центрів крові та буде розроблена програма направлена на переобладнання.

Джерело: 1.zt.ua